BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

41-Ton Beckerstour:2022

 

 

  Ton Beckers toer 17  September 2022   Al 20 jaar

 

Soms zit het tegen, was het in augustus te warm om op de motor te zitten, is het nu weer te nat.Als we onderweg zijn naar het Vogelsberg, een gebied vlak boven Frankfurt, is het meerdere malen droog geweest,maar vaker nat. Dit fenomeen noemt men buien, gelukkig is het tussen de buien droog.Met een kleine vertraging, door de Tour commissie,een kwam te laat en de ander had niet genoeg lucht in de KTM. 


      Genieten de weg is droog

      

Ons kan niets tegen houden, om het 20 jarig jubileum, van de Ton Beckers toer te rijden.De ouders van Ton, waarderen het zeer dat we altijd koffie drinken bij hun, voordat we aan de tour beginnen. Als het wegdek nat is, zit je toch wel een beetje met dicht geknepen billen op het zadel, of zit het gewoon tussen je oren als je de weg ziet blinken, door de regen.

      

MOOIE DORPJES OP DE ROUTE

   

Dan maar een ingekorte route naar Schotten Vogelsberg. Over vogels gesproken de Suzuki Hayabusa, (Japanse naam voor een slechtvalk.)heeft op deze reis twee keer een duik vlucht gemaakt, terwijl zijn baasje er bij stond. Als we na 300 kilometer aankomen bij de Landgasthof Kupferschmiede in Schotten, hebben we meerder keren onze motoren, gratis laten wassen door de regen. Omdat we toch nat zijn, maken we de innerlijke mens, ook maar snel nat met een Halve liter bier.Van nu af aan, is het tot laat in de avond gezellig, temeer omdat we ook nog een Schweins Hackse verorberen bij het avond eten.

       

 RIJN BLICK

 

Zo zijn we goed aan gesterkt, samen met een goed ontbijt, om zondagmorgen met de bochten tango te beginnen. Gelukkig is het beter weer zondag, zo kan ik de route weer iets langer maken, om door het Lahntal naar de rijn te rijden. Tot 1 uur als we in Gelbbachtal, langs het rivier rijden, regent het echt hard en als de weg nat is, is het billenknijpen.

 


        KOM WE GOAN
     

Daarom gaan we in de ankers, in de gasthof Weinhaus, waar we genieten van een heerlijke maaltijd. Het is altijd een geweldig panorama als je het Moseltal omlaag rijd. Het regent niet meer en snel maak ik de route weer langer, via Montreal gaat het binnen door naar,Monschau, maar vanaf hier is de pret weer over.


    TUSSEN DE BUIEN IS HET DROOG IN HET VOERDAL

 

Dan maar de ellelange weg, over de Hogevene naar Eupen. Traditie getrouw rijden we langs het militair kerkhof van Henri-Chapelle,met het mooie uitzicht op het voerdal, ook als het regent. Bij thuis komst, blijkt mijn motorpak van 8 jaar oud niet meer waterdicht.De GS is gepoetst en staat al weer ongeduldig te wachten, op woensdag 28 september dan gaan we weer.

 

Der Reizenfuhrer Gerd