BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

40-15 OktoberTour 2022

 Der Goldene 15 Oktober Tour 2022
 
Wandelaars,Fietsers en zeker Motorrijders, zijn afhankelijk van het weer, maar na een lange periode van regen,hebben we op zaterdag 15 oktober weer geluk.Onder een matig zonnetje, vertrekken we zoals altijd,van de parkeer plaats bij de vrijbuiter in Roermond.
 Goldene Oktober         
Alle rivieren hebben een bron, Lilian en ik, zijn van de bron van de Maas,met de E Bike naar huis gefietst. Nu Gaan we met de BMW naar de bron van de rivier de Lahn.Aan deze Lahn liggen prachtig plaatsen, zoals Marburg  Bad-Ems  en Nassau,het kasteel van Nassau hoog op de berg, is het huis van de voor ouders,van onze Willem.
 
                                                                                                                Herfst Kleuren
Limburg aan de Lahn is een mooie stad,om te bezoeken en ook Lahnstein waar de de Lahn in de Rijn vloeit. Ook zijn er altijd, naast deze riviertjes,meanderende wegen,met veel bochten.
Na 80 kilometer, verlaten we de saaie autobaan bij Duren, waar we gelijk met het bochtig asfalt gaan spelen.Overal waar je ook rijd, hier bij Badmunstereifel is het genieten,want het wegdek is droog.Ik ontwaar zelf een schaduw, van mij en mijn GS op het wegdek. Ook zien we een mooie regenboog die we proberen de vangen. Als ik in de spiegels kijk, zie ik dat Frans,John en Wendy en Biker Bearke ook aan het genieten zijn.  
     
              Gasthof Lahn Quelle                                          

Een maal over de Rijn met het veer,rijden we door het Westerwald.Het hele gebied langs de Lahn is een paradijs, van meer dan 246 kilometer bochtenpret.In het Rothaargebergte bij de bron, in de Gasthof Lahn Quelle, waar we overnachtenis het er goed toeven.

Vader Rijn

Met een Black Angus Steak, van 500 Gram en het nodige vocht, gaan we heerlijk onder de wol.Met een stevig ontbijt, en een kleine kater op het stuur (  helaas leeft deze niet meer  ) beginnen we voor de deur van de Gasthof,met onze werkzaamheden,Kurven kratsen.Natuurlijk volgen we de rivier de Lahn,tot Limburg aan de Lahn.

Blik in de verte

Via de Hunsruck Hunsruckhohenstrasse, de B 327 duiken we het Moseltal in.Nadat we bij de Bakker, langs de Mosel, op koffie worden getrakteerd door Frans,zonder taart, omdat hij jarig is woensdag,kunnen we er weer tegen aan. 

Alle rivieren beginnen bij de bron

Helaas heb ik mijn nieuwe Dane Motorbroek niet kunnen testen, omdat het te weinig heeft geregend.We zijn weer thuis in de Eifel,met een stop bij de Gasthof Waldmaus,hier zijn we vaste Gast de wirtin weet al wat we willen eten.Om het deze Tour af te sluiten, neem ik nog de dijkweg, op de Laak langs de Hompesche molen. De GS is weer gepoest en krijgt een 50.000 kilometer beurt. 
 
            Der Reizenfuhrer Gerd