BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

39-Pas op voor de Kicktour:2022

 

 

 

Pas op voor de Kicktour:2022

Als ik thuis mijn motorpak aantrek, voor de 27 editie, van de Pas op voor de Kick tour, staat de GS al lekker buiten te trillen van ongeduld. Alleen Motorijders weten, hoe je kunt genieten op twee wielen.

                                                                                            De 27 editie


Het is of je in een andere wereld stapt. Ik denk dat mijn mede reizigers,Peter John Johan en Hans, het zelfde gevoel hebben. En dat genieten, doen we inmiddels op de B 8, die van Keulen naar Passau loopt. Je kunt vanuit je helm 180 graden rond kijken.Zelf de Duitse adelaar, hoog in de lucht, geniet samen met ons, van de vrijheid. We verslinden alle landschappen en gulzig rijden we naar de volgende bochten.

                                                                    Gulzig rijden we naar de volgende bochten 

We rijden dwars door de Spessart, een bochten rijk gebied bij Würzburg. Het hoogste punt is de Geiersberg met 206 meter. Voor mij is Duitsland en de Alpen een favoriete bestemming. We steken de onzichtbare grens over, naar de Frei staat Bayeren,vergelijkbaar met Limburg, ook Bourgondische. 

 


     Bourgondische.


We rijden door het Bayerichewald, vlak langs de grens van Tsjechische. En we overnachten na 800 km landstrasse in een Gasthof met slagerij, in het plaatsje Aldersbach. Bij Passau gaan we langs de Donau Oostenrijk in, nu komen we eens van de andere kant Oostenrijk binnen.

                                                                               www.mayerhofer.org * Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

                                                                              Passo Cereda 1360 meter hoog

En omdat we toch in de buurt zijn, bezoeken we het KTM museum in Mattighofen, Peters trots. Eenmaal binnen in het museum, zijn we allen onder de in druk, van al het moois dat je voor 11 euro te zien krijgt. In de KTM shop, kun je van onderbroek tot babytutter, met het KTM logo kopen. Geweldig echt een aanrader als je in de buurt bent.

                                                                       We poseren voor het museum. 

Als ik een hellingshoekmeter op de GS had zitten, kon je s'avonds zien dat we van de 8h werken op de Bike,meer dan 2h in een hoek van 45 graden hebben door gebracht. Via de Wurzenpas gaan we Slovenië binnen, via Trenta over weg nummer 206 ,pakken we een geweldig stuk van Slovenië mee.We hebben in al die jaren al veel gezien, maar hier in Slovenië trakteren de wegen, ons weer op geweldige vergezichten, het is weer echt het wouw gevoel.

                                                                                Sloveense Pas VRSIC 

Cortina-Ampezzo, ligt centraal in de regio zuid Tirol. Maar om hier te komen, over weg nummer SR 48, heb je tientallen bochten en kleine pasjes, van rond de 1500 meter hoog, moeten bedwingen, waar onder Passo Pura van 1428 meter op weg SP73 en dat is voor ons geen straf.De grote jongens (passen) moeten nu nog komen. Om er een paar te noemen,Penserjoch, Jaufenpas, Timmelsjoch, Passo die Ciau.Ook zijn we weer hartelijk welkom, op ons vaste slaap adres, in Hotel La stua in Calvalese. 
                                                                 https://www.historichotellastua.it/en/hotel-cavalese

                                                                                45 graden is de norm

Via de Ritten, een streek net boven de stad Bolzano, komen we op de Penserjoch.Van hier uit gaat het over de Timmelsjoch (2474m) weer Oostenrijk in.We gaan ook effe kijken in het Motorrad Museum op de Timmelsjoch, dat enkel jaren werd verwoest door een grote brand. Geweldig hoe mooie het is geworden.

                                                                             Passo Manghen 2042 M

Het Pitz dal weg nummer 186 naar Solden, geeft geen voldoening. Wij zoeken kurven en die vinden we weer op de Kuhtia Pas.We maken een omtrekkende route via Mittenwald. Gasthof Kreuz, in Rieden,een paar kilometer voor de Oberjoch, lokt ons binnen met een streek gerecht, Bauernschmaus en een groot dekbed. Vandaag rijden we,de Oberjoch omlaag in tegengestelde richting.

                                                                             Geweldig landschap

We zijn weer terug in Duitsland, de B32 brengt ons in het Schwartwald in Ettenheim, een Motorrad Gasthof met slagerij. Morgen hebben we nog een dag om thuis te komen, door de Elzas en over de Hunsruck de Eifel en een stukje België. Helaas door de regen, gaat het laatste stuk over de autobaan naar Maastricht.

                                                                                      7 Dagen genieten 
De 7 dagen genieten zitten er op, 3160 KM 4 landen en een dozijn Passen en ontelbare Bochten. We zijn thuis, het motor pak kan weer uit, ik sta weer in de gewone wereld.

 

Der Reizen Fuhrer Gerd