BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

38-Bikerfriends voorjaartocht:2022

 

                                               Biker Friends voorjaars tour 8+9 april 2022

 

Soms zit het weer mee, maar dit weekend niet. Hadden we 19 maart een super mooie weekend met soms 18 graden, helaas vandaag 8 april is het koud en er wordt sneeuw verwacht.

                                                                                      Effe Stilstaan
Maar ja, de drang om weer op de Bike te zitten is gelukkig groter. Handvatverwarming en zadel kachel aan,en op weg naar de Eifel. Dan maar de route inkorten, naar Machtemes Muhle in Preischeid bij de grens met Luxemburg Dasburg. Hier kwamen we in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het is een Motorrad Gasthof bij uitstek. Je kunt er ook Kamperen, dat deden we vroeger. Maar nu gaan we heerlijk onder de wol (Dekbed ).Als we een week eerder hier waren geweest, hadden we in een besneeuwt landschap moeten rijden, want aan de kant van de weg ligt nog een dik pak sneeuw.

                                                             GEWELDIG LANDSCHAPEN ,HET IS HIER ECHT GENIETEN

Maar eerst gaan we, als het weer het toelaat in de bochten hangen. We vermijden de Ruhrsee omdat het daar veels te druk is. Via Duren en Bad Munstereifel, kom je ook in de Eifel. Wij zoeken de Landstrasse, naar Gerolstein. Daar duiken we het Salmtal in, een weg, dwars door een bebost gebied, langs de rivier de Kyll. Bij de Bakker in Birresborn, warmen we ons op, aan een grote kop Koffie. Een enkeling komt zich de handen ontdooien, aan de cilinders van de BMW. Als we het dorpje Sankt Thomas met het kerkje naderen, sla ik als niet meer katholiek toch een kruisje en vraag om beter weer.

In Murllenbach gaan we over de L 16, een weg die zo uit Zwitserland is geïmporteerd.Bocht na bocht gaat het omhoog, naar Schonecken. Het weer laat het toe. We pakken nog effe de weg van het miljoenen jaren oude gebied bij Irrel Prumzurlayerstrasse, bij de Teufelschlucht. Ook de wegen in Luxemburg komen aan de beurt. We gaan eerst Tanken in Dasburg en steken de rivier de Ourte over, zo komen we weer in die Heimat.

                                         We duiken het Salmtal in, een weg, dwars door een bebost gebied, bocht na bocht.

  

BIKER FRIENDS TOUR 2022


 

Nog enkele bochten en we zijn bij de Gasthof. De avond verloopt weer als van ouds, oergezellig met 10 BikerFriends en Friendsdinen. Op de zondagmorgen, na het ontbijt, is het gelukkig iets aangenamer buiten, want in de natuur is het nog een uur vroeger. Als we in de namiddag, in de Gasthof WaldMaus, ons laten verwennen met een Rheinicher Sauwerbraten, zijn we weer op gewarmd. We zijn toch maar effe, de slinger weg omhoog bij Monschau gereden. Maar let wel op, Herr Flik. 50 KM is het limiet, ik weet wat het kost. Bij de laatste stop in Teuven, nemen we afscheid, met een klein groepje, rij ik nog dwars door Limburg naar Maasbracht, tot de zon onder gaat. 
Iedereen is tevreden, en het weer viel ook nog mee.(dankzij het kruisje ??????? )

 

 

Der Reizen Fuhrer Gerd.