BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

37-Kom we Goan

 

   Zaterdag 19+20 Maart 2022,

Kom we GOAN 

     KOM WE GOAN TEAM

Na 2 jaar eindelijk zonder corona op weg na de winterstop. Ja winterstop, het is een hele tijd geleden dat ik ook de winter opjn GS en in het verleden op mijn Honda's lekker heb door gereden.  

           Kasteel van Brodenbach

Maar dat had eigenlijk geen zin meer, als je stijf van de kou je je aan een kop koffie moest op warmen.Maar nu zijn we op weg naar het Vogelberg een gebied vlak boven Frankfurt.We rijden door het dal van de Ahr, je kunt nog steeds zien hoe de natuur heeft huis gehouden afgelopen zomer. De verwoestingen aan de vele huizen en het wegdek is nog goed te zien.

                                                                                                     We steken de Rijn over bij Kaub 


We bewonderen het Kasteel van Brodenbach, hoog boven de Mosel op een heuvel. Op de slinger weg naar Nastatten in het wispertal,is het weer genieten. De route heb ik zo gemaakt dat we alleen maar Landstrasse rijden, door Dorpjes als Schmitten en Laubach  . We bezoeken eerst het stadje Laubach en Schotten. Het valt op dat het corona tijdperk in Duitsland, veel Gasthoven heeft getroffen,de meeste zijn gesloten.Maar gelukkig zijn er nog Bakkers, waar we onze koffie pauzen kunnen houden,Kaffee  mit Kuchen.  

 Landgasthof Kupferschmiede
Gudrun Straub
Mühlstraße 10
D-63679 Schotten-Rainrod 
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

             Het dal van de Ahr

De dorpjes hebben mooie middeleeuwse vakwerk huisjes. In de Gasthof Kupferschmiede, is het goed toeven.We laven ons aan de streek gerechten en het steek bier, het is er weer van ouds gezellig, na een hele winter wachten.Na het ontbijt, gaat het weer via geweldige landschapen en vergezichten richting, Hundsruck. Waar je hier ook rijd, het is overal even mooie, met wegen bezaaid met bochten.We steken de Rijn over bij Kaub.Als we  aan het nagenieten zijn, in de Gasthof bij een Italiaan, is het alweer zondag middag.

             ZONSONDERGANG BIJ DE HOMPESCHE MOLEN

Zoals altijd nemen ik de slingerweg langs de Hompesche molen op de Laak bij Stevensweert.Het motor seizoen is geopend, ik zet de GS klaar voor de Biker Friends voorjaars Tour 9+ 10 april. 

 

Der Reizen Fuhrer Gerd