BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

36-Kom we GOAN TOUR 8 & 9 Oktober 2021

Kom we GOAN TOUR 8+9 Oktober 2021

 

Maanden van tevoren heb ik het weer besteld. Na weken van regen in de weekende, hebben wij super mooi zonnig weer.Met 1 uur en 17 minuten vertraging, gaan we in zuid Limburg de grens over.

          Door de vallei van God (Val- Dieu )

Door de vallei van God (Val- Dieu ) en een stuk van de Ardennen, vallen we Duitsland binnen. Dat merk je gelijk aan het wegdek, dat voor onze banden een lekkernij is. Geweldige strakke bochten en mooie vergezichten.Eerst maar eens naar Manderscheid, daar waar de bekende Maren liggen.Miljoenen jaren geleden, gedoofde Vulkaankraters, die nu gevuld zijn met water.Ik maak geen routes meer,ik zet plaatsen in mijn Garmin in Favorieten, een beetje ( MAGGI ) van Garmin en een beetje van Gerd Posities Systeem . 50 Jaar rond rijden in die Heimat, werp zijn vruchten af. Inmiddels weet ik zowat overal de weg,en dat combineer in met de Garmin. Zo kom je ook tot de mooiste routes, want iedereen is er heel tevreden over. 

       Biker Friends on Tour

We steken de Mosel en de Rijn over. Zo komen we in het Wispertal, een riviertje dat zich kronkelen een weg baant, door het landschap,waarlangs ze een weg hebben aangelegd, zonder ook maar een rechtstukje.

 

      Huis van de ridders van Braunfelds

Door het Taunus gebergte bij Idstein, maken we nog een omtrekkende beweging, omdat we anders te vroeg in Braunfelds aankomen, het weer is prachtig,en we willen zoveel mogelijk genieten van deze zaterdag.Richard heeft aangegeven dat hij met pensioen gaat, het volgend jaar. Met zijn 70-jaar wil hij toch stoppen met Gasthof Am Thurm. We zij al een dikke 25-jaar te gast bij hem. Daarom hebben we hem nog een laatste bezoek gebracht.

           We rijden nu naar het westen,de onder gaande zon tegenmoet.

       

         Gasthof AM TURM.

Na het ontbijt zetten we het voorwiel in zuidelijke richting. Bij KAUB am Rijn,maken we een kleine Cruz met de veerboot over de Rijn.Nu bevinden we ons op de Hunsruck, we dalen af naar de Mosel. We genieten van de laatste Schnitzel,bij de  Motorrad Gasthof Holzschnitzer in Dreis Bruck.

 

 Dockweilerstra├če 1, 54552 Dreis-Br├╝ck, Duitsland

Van de vorige eigenaar Eddy.We rijden nu naar het westen,de onder gaande zon tegenmoet.

       Wat is er nog mooier als dit, om deze tour af te sluiten.

Van dit prachtig schouwspel genieten we bij Henri Chapelle. De Amerikaanse begraafplaats, van de gevallen soldaten uit WW2. Met een geweldig uitzicht op het dal van de Voer. Wat is er nog mooier als dit, om deze tour afsluiten.

 

    Der Reizen Fuhrer GERD.