BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

34-Mijn BMW GS aankoop.

ZO KOOP JE IN 2021 EEN MOTORFIETS

 

Om een andere motor te kopen, ging je 10 jaar geleden van de een naar de andere motorzaak, en keek je rond wat er allemaal te koop was.Hierdoor maakte je de een na de andere proef rit.In deze tijd speur je het internet af. Zo heb ik ook wel 10 verschillende sites bezocht, tot dat ik in het hoge noorden een mooie GS zag staan. 

  

Het moest wel een GS worden met minder dan 50.000 km op de teller. Want mijn GS had mij al 125.000 KM ver gebracht.Om daar effe 300 kilometer over de auto baan, met 100 km per uur te gaan kijken is voor mij geen optie.Dus heen en weer mailen en foto's over en weer sturen, met telefonische gespreken, en onderhandelen kom je ook tot een koop.Zo mocht de uitlaat, de cilinder beschermers en het carbon achter spatbord van mijn GS over gezet worden op mijn nieuwe GS.Uiteindelijk werd de koop gesloten via de foto's. Daar voor kreeg ik wel een premium select onderhouden BMW R 1200 GS bouwjaar 2009,met een km stand van 36000 km met alle onderhouders boekje. Netjes alle beurten in gevuld met stempels van BMW Dealers. Ook zitten er veel opties op, zoals gespaakte blauwe wielen van Wunderlich, led knipperlichten,voor een schokdemper van Hyperpro, vele malen instelbaar.Koffers en een originele GS tanktas en een Datatool alarm systeem. En ook nog een ander iets groter windscherm.Ook kreeg de GS een grote beurt alle vloeistoffen en filters werden vervangen.En 2 nieuwe Michelin Anakee banden, met een nieuwe accu.en een volle tank.Dus 25 maart was het zover dat ik met mijn oude GS afreisde naar het noorden. Na een elle lange tocht van 3 uur autobaan.Dit was de eerste keer dat mijn GS boven Nijmegen is geweest. Gewapend met een kersen vlaai stap ik binnen bij MOTO PLAZA in Herenveen.

Een BMW Dealer zoals het hoort,mijn nieuwe GS stond al mooie te zijn, bij de het kantoor van Lenaert de verkoper waar ik mee heb onderhandeld.Eerst Koffie met vlaai voor alle 6 medewerkers,zo is het ijs gebroken, it giet oan ,alle wensen van mij worden vervult. Zelfs  6 maanden Bovag garantie zit er bij.Na enkele uren, kan ik mij eerste proefrit maken, richting Limburg eerst maar een stukje binnen door, zoeken naar bochten is hier wel een probleem.Maar het voelde al goed de eerste meters, in het zadel van mijn nieuwe aanwinst. Thuis aangekomen was het een en al O wat een mooie GS.

  

  

Vooral de blauwe kleur viel in de smaak.Thuis heb ik mijn nieuwe GS verwend met 2 verstralers. zodat we beter zichtbaar zijn op onze toertjes.Ben al twee keer in Zuid-Limburg gaan proef rijden, maar ik hoop in Juni met het grote werk te kunnen beginnen, 6 dagen Pas op voor de Kick naar Frankrijk.

 

De rijdende blijde rijder BMW FAHRER GER