BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

33-De Pas op voor de Kicktour 2020

 

Pas op voor de Kicktour:2020

27Juni t/m 2Juli 

                           

In de coronacrisis is de GS nog nergens geweest, alleen in ons mooie Zuid Limburg, waar zijn baasje alle binnen wegen kent als zijn eigen broekzak. Gelukkig na maanden mogen we nu eindelijk beginnen aan het grote werk. Dus zijn we nu klaar voor de jaarlijkse Pas op voor de Kick Tour.6 Dagen door de alpen rijden en in de bochten hangen, dat doet de GS het liefste. In het jaar 1995 zijn we gestart met deze tour. 

          Speciaal voor het Jubileum hebben we T-Shirts laten maken-Gasthof L,a Stua in Cavalese.

 

In die 25 jaar hebben we heel wat van de Alpen passen gereden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en de Italiaanse Dolomieten.  Nu zijn de Dolomieten weer aan de beurt, met onder andere de beroemde Kaizerjagerstrasse,in de buurt van Trento.  De 300 kilometer autobaan, over de A 62  rollen snel onder de banden door, wij als motorrijders willen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn,waar de bochten zich bevinden. Daar kun je dan op je dooie akkertje lekker tuffen, over de Landstrasse. En je laten verrassen, wat je dan allemaal voor leuk dorpjes en landschappen tegenkomt. Onthaasten op zijn Oostenrijks heet dat. Elk jaar dat we er komen, hebben we steeds weer het wouw gevoel. Zo geweldig is het hier in deze streek. Ons eerste overnachting is zoals altijd in de Tirolerhof vlak voor de Oberjoch. www.tannheim-tirolerhof.at

 

  

  De Panoramastrasse 

 

De koeien staan in de wei en kijken hoe wij onder 45 graden in de bochten hangen.   De Panoramastrasse brengt je naar een van de mooiste route van de Alpen.Nu word het spannend, we gaan richting Stelviopas en de Cavia pas, het bochten pakket ligt hier al voor ons klaar. Zo komen we ook op de Passo Tonale. De Stelvio met zijn 48 hairpins. Deze zijn zo haaks om, dat laat je denken aan keren op de weg, zo eng zijn deze bochten. Door Bolzano rijden heeft niet onze voorkeur ,via de Mendelpas kom je ook in Cavalese waar we verwelkomt woorden door de eigenaar.Die ons nog kent van al de jaren dat we er overnachten. Gasthof La Stua in Cavalese. Hier maken we s,avonds een aanvalsplan naar de Kaizerjagerstrasse.De Kaizerjager waren soldaten van het Oostenrijk Habsburgse rijk, die deze weg hebben aangelegd.Een geweldige weg, uitgehouwen uit de rotsen, verglijkbaar als de Combe Laval in Frankrijk. 

  

                          Verdronken kerk in de Rechensee                                                     Bochten en nog eens Bochten

 

We bevinden ons nu in de zuidelijke Dolomieten in de regio Trento.Met passen van rond de 1000 meter. De Garmin gaat ons trakteren op enkele mooie Passen, de Cereda 1299 M en de Duran 1605 M,maar de allermooiste is de Passo di Ciau met 2709 meter hoogte. 

             

In Cortina di Ampezzo maken we een lunchpauze en voorzien onze motoren van sterke drank, 1.42 euro de liter. We zijn klaar voor de Sella ronde.Een rondje passen van 8 stuks van rond de 2000 meter.Via de Ritten duiken we het Sarntal in, met de Penserjoch van 2211 meter. Zo komen we via de Penserjoch in Sterzing. De 38 kilometer bochten op de Jaufenpas, moeten wachten tot morgenvroeg.Want we gaan eerst overnachten, in het  Hotel Kalcherhof, hier zijn we altijd welkom en genieten we van het heerlijke Tiroler spek, tijdens het avond eten. Hotel Kalcherhof.   www.kalcherhof.com Kalch 4 Jaufenstrase 39040 Kalch bij Sterzing Zuid-Tirol-Italie

                                                                                                                                                                                                

We maken werkdagen van acht uur, het is een genot om al die uren in het zadel te zitten. 400 kilometer per dag, met tussen door stops, om effe bij te tanken, benzine en koffie. In mijn werkkast thuis, kan ik helaas geen plakplaatje er bij plakken ,want de Timmelsjoch is afgesloten wegens een aardverschuivingEen omweg van 80 kilometer, via de Rechenpas, die we nu in tegen gestelde richting rijden.

  

                                                      Bochtenpret                                                                  Passo Manghen

De Timmelsjoch is ook een van de mooiste Passen in de regio. Aan het einde van het Inn tal bij Landeck, gaan we niet zo als gewoonlijk over de Silvretta, maar deze keer nemen we de twee passen achterelkaar de Arlberg en de Flexenpas naar Lech

  

Over de B 200 komen we over de Riedberg pas, weer in Duitsland. Waar we de Landstrasse volgen, door het Schwartzwald. Zoals beloofd, op de motorbeurs aan de Wirth van de Gasthof en Slagerij  in Ettenheim,overnachten we bij hem. Een super goed motorhotel in het Schwartzwald Adres; Gasthof en Slagerij Rebstock Hauptstrasse 65, 77955 Ettenheim.

  

                                   Onder stroomt de rivier de  Inn                                                     Geen recht stukje weg

Dan steken we de rijn over bij Baden Baden.De doorsteek via Frankrijk, naar het Pfalzerwald in de buurt van Saarbr├╝cken, gaat via de Vogezen.De Hunsruck en de Eifel zijn voor ons bekend terrein. Ik hoor de Golden Earring met Another 45 miles to go.  We zijn weer thuis. Morgen 3 Juli ben ik jarig, mijn cadeau heb ik al gehad, 6 Dagen op de motor zitten.

 

  

Ook werd ik verrast bij thuiskomst, de kleinkinderen hebben goed gewerkt.

 

Der Reizenfuhrer GERD