BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

07-Team Roy Racing in 2017 aan de start in de KTM RC390Cup

 
Beste Sponsoren en Motorsportliefhebbers,
 
Mijn avontuur in Spanje zit er weer op. Ik heb mijn best gedaan om een zo hoog mogelijke plaats te behalen.Ik heb hieronder een verslag van hoe mijn dagen in Spanje zijn verlopen.
 
 
Dag 1 
 
Om 13:00 begonnen we met de eerste training. Dit was de eerste meting waar ik ongeveer sta in het startveld. Ik begon goed en zat lang rond plaats 10. Helaas kon ik op het laatst niet meer genoeg versnellen om deze positie vast te houden. Uiteindelijk als 16de gefinisht. Voor de volgende sessie hadden we nog wat aangepast aan de motor. De 1st kwalificatie starte ik redelijk. ik zat in een groep waar ik me niet prettig voelde, hierdoor zat ik rond plaats 18. Uiteindelijk de groep laten gaan, en alleen gaan rijden. Dit bleek een goeie stap te zijn geweest, want de rondetijden werden direct beter. Hierdoor kon ik een flinke stap maken naar plaats 11 met exact de zelfde tijd als de 10e rijder. We hebben nog wat verbeteringen gevonden aan de motor voor de dag erna.
 
 
Dag 2 
 
Vandaag begon ik met de 2e kwalificatie. Het was warmer als de eerste dag waardoor het lastiger zou worden om een snelle rondetijd te rijden. Dit werd al snel duidelijk na de eerste ronde. Er was een rijder gevallen doordat er olie uit zijn motor kwam. Dit heeft een heel spoor gemaak in bocht 10. Uiteindelijk kwam er een ronde vlag. Toen we weer verder konden, kon ik mijn eigen tijd niet meer verbeteren. Dit bleek toch nog goed te zijn voor een 12e startplaats. Race 1 volgde al snel waardoor er weinig tijd was voor aanpassingen. Mijn start was goed waardoor ik zelfs een plaats naar voren kwam, helaas werd deze een paar bochten later weer terug gepakt. Ik kon helaas een paar rijders niet achter mij houden, ik kwam in het groepje terecht strijdend voor plaats 15. Ik kon het tempo goed bijhouden waardoor ik geen onnodige risico’s wou nemen. Helaas kreeg ik 4 rondes voor het einde problemen bij het terug schaken. Dit probleem bleef zich aanhouden waardoor ik de aansluiting verloor met het groepje. Uiteindelijk als 18de over de finish maar niet de plaats waar ik op hoopte. We hebben het schakelprobleem kunnen vinden en verhelpen. Helaas door mijn rondetijd, moest ik van plaats 19 starten in Race 2.
 
  
 
Dag 3 
 
Race 2 begon ik vanaf plaats 19. Het schakelprobleem was opgelost, dus ik kon weer alles geven voor de wedstrijd. Mijn start was goed en kon direct bij een groep voor mij aan pikken. Na 2 rondes zag ik dat de kopgroep langzaam weg reed. Ik wist dat ik de mensen voor mij voorbij moest gaan om de aansluiting hierbij te houden. Dit duurde helaas te lang waardoor er een gat ontstond. Toen ik op kop kwam van mijn groepje, reed ik dezelfde tijden als de kopgroep voor mij. Hierdoor kon ik niet dichterbij komen, maar reed ik wel langzaam weg van mijn eigen groepje. Helaas was er een zware crash 4 rondes voor het einde, waardoor er een rode vlag kwam. Hierdoor werd ik als 13de afgevlagd. Het resultaat van race 2 ben ik tevreden mee. Jammer genoeg kon ik niet bij de kopgroep blijven. Uiteindelijk als 19e in het klassement geëindigd, jammer genoeg niet waar we op gedoeld hadden richting top 10 door Race 1. Maar ik heb wel kunnen laten zien goed mee te kunnen in dit startveld. 
 
 
Ik wil KTM, Tessa Nieuwpoort en Arie Vos bedanken voor alles wat zij gedurende het seizoen voor ons gedaan hebben.
Dit was de laatste wedstrijd dit seizoen. Ik wil graag al mijn sponsoren bedanken die mij dit seizoen hebben gesteund, 
zonder jullie was het niet mogelijk geweest om hier te mogen rijden. 
 
 
Smezo Handelsonderneming
Euro Indoorkarting Swalmen
Ruisbroek Farms
All-in-Stones
Carprof van Gog auto’s
Roumen Consulting
Werter fiscaal advies
Dutch Moto
Linders Motoren
De Pinmaekers interieurs
Motorcenter Venlo
Garage Linssen
Voermans/Cillekens haarden/kachels
 
Komende weken gaan we de plannen voor volgend seizoen op een rij zetten. We zullen deze dan natuurlijk weer zo 
snel mogelijk aan jullie presenteren.
 
 
Groetjes,
 
Roy Voermans #18
 
 
 
 
 
 
Beste Sponsoren en Motorsportliefhebers,
 
Het seizoen is toch nog niet voorbij.
 
 
 
Na een pechweekend in Oostenrijk, hebben we een compleet ander motorblok moeten aanschaffen. Na het oude blok opengehaald te hebben bleek dat de krukas gebroken is. Deze schade zou niet op tijd te repareren zijn voor de afgelopen wedstrijd. Afgelopen weekend heb ik de laatste wedstrijd van het cup seizoen gereden in Assen. Hierbij begon ik op vrijdag met de eerste training. Ik had de snelheid er redelijk goed in zitten maar de motor voelde niet lekker aan bij het terugschakelen. Uiteindelijk toch nog een 14e Plaats. Direct gekeken waar dit probleem lag en gelukkig kunnen verhelpen. We hadden die dag ook nog de kwalificatie. Direct vanaf het begin ging het al beter, en ik wist me als 12e algemeen en als 8eNederlander te kwalificeren.Op zaterdag regende het, waardoor het even afwachten was hoeveel grip er zou zijn. Ik had een goede start en zat direct bij de kopgroep. Ik kon het tempo goed volgen maar wou geen onnodige risico’s nemen. Ik kon nog een aantal plaatsen naar voren komen. Uiteindelijk 4 rondes voor het einde kwam er de rode vlag doordat het te hard regende. Ik wist als 9e algemeen en 7e Nederlander te finishen.
 
 
Race 2 was op zondag. Gelukkig was het droog. De start opstelling zou naar de snelste rondetijd in de race 1 gaan. Dit zou voor mij een 8e start plek opleveren. Uiteindelijk op de start opstelling aangekomen, was er een foutje gemaakt door de organisatie, en is dezelfde start opstelling neergezet als race 1. Dit betekende een 12e start plaats. Uiteindelijk kwam ik goed weg. Ik wist in het begin bij de kopgroep te blijven, uiteindelijk kon ik dit niet meer volgen door dat ik in gevecht was met een andere rijder. Uiteindelijk als 12e algemeen en als 7e Nederlander gefinisht.Dit seizoen heb ik weten af te sluiten als 7e in het eindklassement. En als 5e onder 21 jaar. Dit betekend dat ik me gekwalificeerd heb voor de World Finals in Jerez de la Frontera in Spanje. Hier zullen de beste 5 rijders uit verschillende landen tegen elkaar strijden voor de wereldtitel. Hiervoor zullen wij op 20-21-22 oktober voor gaan strijden in Spanje.
 
 
 
 Ik wil al mijn sponsoren graag bedanken die mij dit seizoen hebben ondersteund.
Zonder hun steun had ik niet dit resultaat kunnen halen:
 
Smezo handelsonderneming
Euro indoorkarting Swalmen
Ruisbroek farms
All-in-stones
Carprof van Gog auto’s
Roumen consulting
Werter fiscaal advies
Dutch moto
Linders motoren
De pinmaekers interieurs
Motorcenter Venlo
Garage Linssen
 
Groetjes,
 
Roy Voermans
 

 

 

 

RedBullring Oostenrijk

Beste Sponsoren & Motorsportliefhebbers,
 
 
Afgelopen weekend hebben we de 6e wedstrijd van het seizoen gehad op de Redbull ring in Oostenrijk tijdens de Moto Gp. Op vrijdag begonnen we met de vrije training. Ik had een goed gevoel en kon een mooie rondetijd neer zetten waar mee ik op de 11e plaats eindigde. Al snel hierna was de 1e kwalificatie. Hierin kon ik helaas niet het juiste groepje vinden om aan te pikken. Hierdoor wist ik mijn tijd maar minimaal te verbeteren, en ik eindigde op een 19de plaats.
 
 
Op zaterdag was de 2e kwalificatie, helaas verliep dit anders dan verwacht. Na de eerste doorkomst plofte er een motorblok van een Duitse collega. Hierdoor lag het hele rechte stuk vol met olie. Er kwam een rode vlag. Na 15 min was alles weer op geruimd en konden we weer verder. Helaas na de 2de doorkomst liep ook mijn motor vast, dit betekende einde kwalificatie. We hebben hard door gesleuteld om een reservemotor eronder te bouwen. Dit is gelukt er de motor stond ruim op tijd weer klaar voor de wedstrijd. 
 
 
De race werd op zondag verreden. Ik mocht van plaats 20 starten. Hier was tevreden mee aangezien ik in de 2e kwalificatie geen snelle rondetijd heb kunnen neerzetten. Ik was gemotiveerd om naar voren te rijden en aan te kunnen pikken bij de snellere groep omdat het verschil hier klein was. Mijn start was redelijk maar kwam in de eerste bocht in het gedrang. Voor mij gingen helaas 3 rijders onderuit. Deze kon ik nog maar net ontwijken, helaas viel hierdoor de motor uit. Ik kreeg deze niet direct weer aan waardoor het hele veld al voorbij was. Als laatste begon ik mijn inhaalslag. Ik wis uit eindelijk nog redelijk naar voren te rijden en 6 rijders voor bij te gaan. Uit eindelijk als 20e over de finish door een aantal crashes van andere rijders, en 9e Nederlander. Helaas was het een weekend om snel te vergeten. Maar hierdoor ben ik nog meer gemotiveerd om de volgende en laatste wedstrijd nog beter te presteren. Deze wordt verreden tijdens de Britisch superbike in Assen. 
 
 
Groetjes,
Roy Voermans #18

Brno

 

Beste Sponsoren en Motorsportliefhebbers,
 
 
 
Afgelopen weekend heb ik de 5e wedstrijd gehad in Brno. Op vrijdag had ik de 1e kwalificatie. Ik kon helaas geen goed gevoel krijgen met de voorkant van de motor en ook hadden we verkeerd gegokt met de vertanding, en kon ik helaas geen de aansluiting vinden in de rondetijden. Hierdoor eindigde ik als 30e en als 11e Nederlander. Hier was ik natuurlijk zeker niet tevreden mee.
  
We moesten snel kijken wat het probleem was en dit aanpassen, want de volgende kwalificatie was al vrij snel erna. Al snel merkte ik dat de motor veel beter aanvoelde. Dit was ook terug te zien in de rondetijden. Ik kon naar voren komen tot een 23e plaats en 9e van de Nederlanders. Hiermee was ik nog niet helemaal tevreden maar ik zat wel in de buurt van een mooie groep waarin in me nog naar voren kan werken. 
 
 
Op Zaterdag was de wedstrijd. Ik starte van plaats 23. De start was goed ik wist direct een aantal plaatsen naar voren te komen. Ik kwam in een groep terecht met een felle strijd. Hierdoor ontstond er een klein gaat je naar de groep voor ons. Toch wisten we na een aantal ronden naar de groep toe te rijden en halverwege hadden we zelfs de aansluiting. Het was een grote groep waar veel verschillende lijnen gereden werden. Twee rondes voor het einde ging er helaas een rijder voor mij onderuit. Ik kon hem niet meer goed ontwijken waardoor ik hem licht raakte. Gelukkig bleef ik zitten maar was wel de aansluiting kwijt naar de groep. Ik wist in de laatste 2 ronden toch nog het gat dicht te rijden en wist er nog een aantal voorbij te gaan. Uiteindelijk als 16e over de finish en als 5e Nederlander. Uiteindelijk toch nog tevreden met het resultaat na een slechte start. Nu zijn we alles weer klaar aan het maken, want komend weekend staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur in Oostenrijk op de Red bull ring.
 
Groetjes,
 
Roy Voermans #18

 

Sachsenring

 

 

Beste Sponsoren en motorsportliefhebbers,
 
 
Afgelopen weekend heb ik mijn 4e wedstrijd gehad op de Sachsenring. Op donderdag zijn we vertrokken om dat dit 7 uur rijden is. Op vrijdag begonnen we de dag met de inschrijving en technische keuring. Daarna kon ik mij klaar maken voor de 1e kwalificatie. De baan was gelukkig droog. Er is nieuw asfalt op de baan gekomen, waardoor het even aftasten was hoe de grip is. Ik begon goed tot ronde 3, toen ging iemand voor me heel erg wijd in Sachskurve. Hierdoor kon ik binnendoor voorbij, maar diegene kwam ineens heel snel naar binnen waardoor die tegen mijn achterwiel aankwam. Hierdoor vielen we beiden en was dit einde kwalificatie 1. Uiteindelijk toch nog een 23e plaats behaalt. 
 
  
 
Toen de motor terug was in de paddock, viel de schade erg mee. Het was voornamelijk alleen schuifschade. De helm was wel een klein beetje beschadigd, maar deze is in de tussen tijd gerepareerd door de super service van Arai. Anderhalf uur later hadden we al kwalificatie 2 maar alles stond weer op tijd klaar. Kwalificatie 2 was eerst even aanvoelen of de motor in orde was. En toen kon in de snelheid opbouwen, uiteindelijk ben ik op de 19e plaats geëindigd. Maar door kwalificatie 1 was mijn startplaats 20e. Op zaterdag had ik de wedstrijd. De hele dag was het al aan het regenen en de baan was helemaal nat. Ik had een goede start te pakken en wist direct een paar plekken goed te maken. Ik had een goed gevoel met de motor, en lag lange tijd op plaats 18. Halverwege had kreeg ik meer vertrouwen en kwam ik naar voren. Ik lag 14e en 5e van de Nederlanders. Ik had in de laatste rondes een gat van 9 sec naar de nummer 4, verbazingwekkend wist ik genoeg te versnellen om dit gat nog te dichten en in de laatste bocht nog toe te slaan. Hierdoor ben ik 13e algemeen geworden en 4e voor het klassement.
 
 
Ik ben super blij met dit resultaat. Ik wil daarvoor al mijn sponsoren bedanken die dit mogelijk maken.
 
 
Smezo
Van gog auto’s
Ruisbroek farms
Roumen consulting
Werter Fiscaal advies
Linders motoren
All-in-Stones
Dutch moto
Euro indoorkarting Swalmen
Voermans Cillekens
Garage Linssen
 
Groetjes,
 
 
Roy Voermans #18

 

TT-Assen

 

Beste sponsoren en motorsportliefhebbers, 

Afgelopen weekend was de TT van Assen. Hierin ben ik van start gegaan in de supersport 300 klasse. Dit was een wedstrijd die niet meetelt voor de punten. Voor deze wedstrijd hebben we een aantal dingen aangepast aan de motor waaronder de banden en uitlaat. Op Vrijdag had ik de eerste training, in het begin was het dus even aanvoelen hoeveel grip de motor had. Ik kon in het begin al mooie tijden neerzetten, ik kwam uit op een 2.01,5 en p19. Hiermee was ik al redelijk tevreden in het sterke startveld. Op Vrijdag was ook al de kwalificatie, we hebben nog wat kleine dingen aangepast. De kwalificatie verliep rustig ik had een goede snelheid erin zitten. Uiteindelijk op 22e plaats geëindigd, mijn tijd heb ik niet veel kunnen verbeteren naar een 2.01,2.
 
 
Op zaterdag was de wedstrijd, ik mocht vanaf plaats 22 starten. Ik had een goede start en kon direct een aantal plaatsen goed maken. Uiteindelijk lag ik op p13, en kwam in gevecht met 2 yamaha’s. Het was elke ronde wisselen wie op kop lag. Uiteindelijk wist ik toch in de laatste ronden op kop te liggen en als 13e algemeen te finishen en als 3e KTM. Ik ben uiteindelijk zeer tevreden met het resultaat. Nu zijn we weer de laatste beetjes aan het inpakken want komend weekend zit ik al weer op de Sachsenring voor de volgende wedstrijd. 
 
 
Groetjes,
 
Roy Voermans #18

 

 

Oschersleben

 

Beste sponsoren en Motorsportliefhebbers,
 
 
 
Afgelopen weekend heb ik de 3e wedstrijd gehad in Oschersleben. Na een lange reis van7,5 uur met veel files, zijn we op Donderdag avond aangekomen. Op Vrijdag morgen begonnen we met de vrije training. De baan was op sommige plaatsen nog nat. Ik ben rustigbegonnen en langzaam op gebouwd. Dit resulteerde in een 16e plaats. Later die dag hadden we de 1e kwalificatie. De baan was nu helemaal droog en kon ik mijn tijd goed verbeteren. Uiteindelijk op een 14e plaats geëindigd.  
 
 
Op Zaterdag hadden we alleen de 2e kwalificatie. Ik begon goed maar kon mijn tijd niet veel verbeteren, uiteindelijk maar 0,1 sec. Hierdoor viel ik veel plaatsen terug en stond ik 23e. Hier was ik niet tevreden mee, uit eindelijk voor de race besloten de nieuwe banden erop te doen.Op Zondag hadden we de eerste race. Ik moest van plaats 23 starten. Ik had een super starten wist binnen 2 ronden naar plaats 14 te werken. Helaas in ronde 4 een ronde vlag doordat er olie op de baan lag. Na 20 min was de herstart hier kwam ik niet zo goed weg als de eerste keer. Uiteindelijk een mooie strijd gehad en op plaats 17 gefinisht en 7e van de Nederlanders.
 
 
Race 2 moest ik weer als 23e starten. Ik had een redelijke start maar ik zat in de eerste bocht aan de buitenkant, waardoor ik geen plaatsen goed kon maken. Uiteindelijk een mooie strijd gehad waarin ik mij langzaam naar voren kon werken. Uiteindelijk als 14e gefinisht en 7e van de Nederlanders.Toch 2 plaatsen gestegen in het kampioenschap en kan ik tevreden terugkijken op dit weekend.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Roy Voermans

 

 

29 & 30 April tijdens het WSBK te  Assen, 

 

Beste Sponsoren & Motorsportliefhebbers,
 
 
 
Afgelopen weekend heb ik de 2e wedstijd van het seizoen gehad tijdens de WSBK in Assen. Dit weekend stonden we met 35 rijders aan de start. Op vrijdag begon ik met de inschrijvingen en keuringen, waarna ik later op de dag de eerste kwalificatie had. Gelukkig was het droog. Ik voelde al vrij snel dat ik weinig motorrem had. Dit werd later na steeds minder. Deze kwalificatie heb ik uiteindelijk met een 11e plaats afgesloten. Ik was ondanks de problemen toch redelijk tevreden, met de uitslag. Uiteindelijk bleek dat de koppeling niet goed was, en deze is toen vervangen. 
 
 
 
De zaterdag was een lange dag omdat ik pas laat op de dag hoefde te rijden. De 2de kwalificatie was een vrij lange, ik had 35 min de tijd om mijn tijd te verbeteren. Ik kon een mooi groepje vinden en het probleem van gisteren was verholpen. Ik wist mijn tijd met 2 sec te verbeteren naar een 2:03,4, dit resulteerde in een 13 startplaats. 
 
 
Op zondag was het weer goed, maar er stond een stevige wind. Ik had een goede start en wist al snel naar de 10e plaats te komen. Helaas ging er een rijder bij het uitkomen van de GT-bocht onderuit. Ik kreeg een hoop olie tegen motor en helm. Gelukkig kon ik hem ontwijken waardoor ik naast de baan kwam. Hierdoor verloor ik veel tijd. De groep achter mij kon toen weer aansluiten. Door twee foutje waardoor ik te wijd uit de bocht kwam konden zij mij voorbijkomen. Helaas kon ik deze niet meer terugpakken. Uiteindelijk als 13e over de finish en als 7e van de Nederlanders. Ik was zelf niet helemaal tevreden over de wedstrijd, met name  door de 2 foutjes waardoor ik terugviel. Nu gaan we weer alles klaar maken voor de volgende wedstrijd op 19-20-21 mei in Oschersleben.
 
 
Groetjes,
Roy Voermans #18

 

1 & 2 April te Assen.

 

Beste Sponsoren en Motorsportliefhebbers,
 
 
Afgelopen weekend heb ik de eerste wedstrijd van het seizoen gereden op het circuit van Assen. Ik begon de dag op een droge baan. Het was de baan weer even verkennen, de grip aanvoelen en toen kon langzaam het gas erop. Uiteindelijk na lang op p7 te hebben gelegen, teruggevallen naar p10. Voor de tweede sessie werd de lucht langzaam donkerder achter op het circuit, en de buienradar voorspelde ook niks goeds. Aan het begin van de sessie was het nog droog in de pitstraat, maar in de eerste ronde begon het al te regenen. Al snel begon het extreem hard te regenen, en besloot ik geen risico te nemen en naar binnen te gaan.
 
 
De tijden konden niet meer verbeterd worden, dus mocht ik als 10e starten. De wedstrijd was droog maar de baan was wel nog nat. Ik begon op p10, en had een goede start. Na de eerste bocht lag ik op p5, dit kon ik helaas niet lang vasthouden en viel terug naar p8. Halverwege, helaas nog even teruggevallen naar p9, maar in de laatste ronde nog terug naar p8. Uiteindelijk tevreden met het resultaat. Op naar de volgende wedstrijd tijdens de WSBK in Assen. 
 
 
Groetjes,
 
Roy Voermans #18