BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

 

 

Beste MX- Vrienden,
 
 
Het seizoen 2017 is voor mij gelukkig heel anders begonnen als vorig jaar.Ik had afgelopen winter mezelf voorgenomen me goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen en dat is aardig gelukt.Doordat je wat ouder wordt merk je dat je sneller je conditie verliest maar ook dat je langer lichamelijk herstel nodig hebt.Het is dus verstandig om te proberen iedere week wat aan je conditie te doen en wat krachttraining. Ik wist dit natuurlijk al maar door je werk, kinderen enz. kom je vaak tijd en zin te kort.Nu de kinderen wat groter worden is het wat makkelijker. Ik heb dan ook afgelopen winter de stap genomen om zeker 1x in de week aan mijn conditie te werken en ik voel me er een stuk beter door.
 
Ik had er erg veel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen, want naast dat ik mezelf goed had voorbereid mocht ik op een nieuwe Honda 450cc 2017 starten. Een super mooie motor met ontzettend veel power en een elektrische starter erop. De motor voelt erg licht aan en rijd ontzettend soepel, waar ik zeker aan heb moeten wennen.
 
 
De opener van het seizoen was is Boekel. Echter het weer voor deze openingswedstrijd zat niet mee, waardoor het circuit erg nat was. Ik had nog niet of nauwelijks op mijn nieuwe motor gereden dus besloot om deze wedstrijd maar op mijn oude motor te rijden. Met 31 mx-open junior rijders aan de start was het voor onze klasse rustig maar zeker een mooie groep.De zware circuits vind ik altijd erg leuk en fijn om te rijden dus daar kon het vandaag niet aan liggen.Beide manches had ik een goede start en ook het rijden ging super, ik had het goed naar mijn zin en kon het tempo goed volhouden. Het eindresultaat was daardoor ook verrassend zowel voor mezelf als mijn supporters. 1e manche 6e, 2e manche 7e, dag totaal 5e. De beste openingswedstrijd die ik ooit gereden heb!
 
Overloon was de volgende wedstijd die op de kalender stond. Ook hier was het een natte bedoeling, maar door de inzet van alle vrijwilligers van de club konden we deze dag toch rijden.Ik wilde het deze keer op mijn nieuwe motor proberen, was er inmiddels een beetje aan gewend en had er vertrouwen in dat het moest lukken. De start was weer geweldig, ik kwam als 4e de bocht door. Het tempo volhouden was meer het probleem maar toch kon ik als 11e finishen, waar ik zeer tevreden mee was.De 2e manche reed ik ook op een mooie 12e plaats, totdat er iemand voor mij viel en ik er niet langs kon. Dit koste me 4 plaatsen maar ondanks dat, was ik zeer tevreden.
 
  
 
Helaas is onze kalender dit jaar niet zo gevuld als andere jaren. Daarnaast heb ik dit jaar ook alleen maar een startlicentie voor de MX-open junioren en niet meer voor de dames klasse. Deze klasse is helaas afgelopen 2 jaar erg leeggelopen. Er staan nu gemiddeld maar 10 a 12 dames aan de start en dat is niet veel. Daarnaast ligt het niveau tussen deze rijders best ver uit elkaar waardoor er grote gaten ontstaan en je niet veel strijd hebt. Het is jammer maar wie weet wat de toekomst brengt.Er zijn immers genoeg jonge meisjes die op dit moment de motorcross sport beoefenen, zie alleen al mijn eigen dochters.Daarom hebben we ook besloten om dit jaar wat meer in België te gaan rijden. Daar is de animo voor de jeugd erg groot. We rijden dan voornamelijk in Lille, dit is een mooi circuit wat ontzettend goed word onderhouden en waar 13 wedstrijden per jaar worden georganiseerd.Demy rijd dit jaar in België voor het eerst in de klasse 65cc kleine wielen, deze rijden samen met de 65cc grote wielen. De eerste keer was ze best zenuwachtig. Ze heeft wel vaker wedstrijden gereden bij onze eigen clubs of MON, maar dan stonden er meestal niet meer als 10 a 15 aan de start. Nu was het even anders want de eerste wedstrijd stonden ze met maar liefst 39 rijders aan de start. Ze liet zich niet kennen en reed heerlijk haar eigen wedstijd maar gaf de strijd niet op. En als je dan een grote glimlach op haar gezicht ziet als ze klaar is, dan weet je als ouder genoeg.
 
 
 
Ook ik kan in België deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn ook daar maar enkele dames, maar deze rijden samen met de veteranen zodat je wat meer strijdhebt. Ik heb daar nu 2 wedstrijden mee gereden en 2x het hoogste podium bij de dames mogen betreden. Het is een leuk gevoel en het geeft je meer zelfvertrouwen.Op deze manier laat je toch zien dat als je er plezier in hebt en niet gauw opgeeft, je zeker nog kunt genieten van de motorcross. Ook als je al moeder bent.
 
 
Naar de wedstijd in Horst die we afgelopen weekend hebben verreden had ik echt uitgekeken.Het is 1 van mijn favoriete circuits, lekker zwaar met mooie elementen.Doordat er maar liefst 60 rijders waren moesten we in series rijden. Ik vind dit altijd jammer maar met zoveel rijders kun je niet anders dan splitsen, zeker voor de veiligheid.Ik moest in de 1e serie starten, had een mooi plaatsje achter het starthek en een super start. Ik ging als 3e de bocht in en kwam ook als derde door. Helaas ging het al vrij snel fout daarna. Een andere coureur verloor de macht over zijn motor waardoor hij ten val kwam en in die val mij met zich mee nam. Dit ging echter niet zachtjes. Ik ben er voorover vanaf gevallen en vol op mijn rug terecht gekomen. Door de adrenaline stond ik vrij snel weer maar het voelde niet fijn. Toch wilde ik niet opgeven. Ik had 2 rondes nodig om weer een beetje in mijn ritme te komen, en daarna heb ik gewoon op mijn eigen tempo de wedstrijd uitgereden. De eerst 17 rijders van beide series die gaan naar de A finale en de overgebleven rijders gaan naar de B finale.Door mijn val had ik mezelf helemaal op de B finale ingesteld, echter bleek dat ik nog zo goed naar voren had gereden dat ik de A finale had gehaald. Ik had mezelf alleen aardig zeer gevallen dus ben even voor de zekerheid gezien door de arts. Ik had mijn bekken en rug zwaar gekneusd maar met wat pijnstilling mocht ik gewoon rijden. Ik moest nu 2e rij starten en had mezelf voorgenomen niet mee te starten maar gewoon proberen uit te rijden. Door de pijnstillers ging het redelijk en had ik er tijdens het rijden geen last van. Ik had het zelfs super naar mijn zin. Ik begon op een 34e plaats en reed terug naar plaats 23. Mooi resultaat.
 
Aankomende 2 weken kan ik even bijkomen en genezen want dan staat er niets op het programma, maar hoop jullie rond de vakantie periode weer een mooi verslag te kunnen doen.
 
 
 
Tot de volgende keer.
 
Groetjes Miranda