BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

 

 

Column augustus/september
 
Beste MX-vrienden,
 
 
Met dit mooie zomer weer in Nederland heb je nog een beetje het vakantiegevoel. Maar helaas het blijft bij gevoel want voor ons zit de vakantie er al weer een paar weekjes op en er moet gewoon weer gewerkt worden.
 
 
Ook de vakantie periode van de zomerstop zit er weer op en de strijd om de NK titels zijn weer los gebarsten.Na het herstel van mijn 2e blessure waarvan ik ruim 6 weken last heb gehad en waarvoor ik zelfs 2 wedstrijden heb laten schieten omdat het gewoon nog niet te doen was, ben ook ik nu weer op de goede weg.
 
 
 
De laatste wedstrijd voor de zomerstop was in Amersfoort, een mooi, zwaar en ook wel technisch circuit. Ik verwachte er deze wedstrijd niet veel van omdat mijn vertrouwen in mijn lichaam nog niet helemaal terug was en niet wist hoe het rijden weer aan zou voelen.Aan het aantal rijders lag het niet. Het starthek stond weer goed vol ruim 50 rijders. De eerste start was super ik was als 6e weg en het rijden ging heerlijk, maar na 1 ronde werden we afgevlagd, een valpartij en de wedstrijd werd stilgelegd. Een herstart volgde. Ook deze keer was ik goed weg, maar wederom een valpartij waardoor de wedstrijd weer werd afgevlagd.  Gelukkig waren de gevallen rijders niet ernstig verwond maar voor hun was de wedstrijddag wel voorbij.3x is scheepsrecht en dat bleek want deze keer  konden we  de manche wel volledig rijden.  Boven verwachting kwam ik als 19e over de finish. Beste prestatie van dit seizoen tot nu toe.
 
Omdat onze klasse met de wedstrijden bij de MON dit jaar al vroeg vakantie had zijn we een aantal keer naar Lille in Belgiƫ afgereisd om daar aan een wedstrijd deel te nemen. Het mooie hieraan was dat Demy daar ook aan deel kon nemen.We hebben daar gedurende de vakantie periode 5 wedstrijden mee kunnen rijden waarvan ik er 3 op het podium heb gestaan.De eerste wedstrijd die we daar reden begon goed maar voordat het starthek viel voor de 1e manche barste er een wolkbreuk los en deze hield niet meer op. De baan stond in een paar minuten helemaal vol met water waardoor er geen doorkomen meer aan was.
 
 
 
Om mijn motor niet te vernielen en ook mezelf niet in de kreukels te rijden heb ik de wedstrijd niet geheel uit gereden. Iets wat ik niet gauw doe maar het was echt te slecht.De wedstrijd erna ging super, was een mooie wedstrijd en vol ongeloof mocht ik op de 3e trede van het podium staan. Iets wat me nog nooit was overkomen. Ook de wedstrijden daarna waren een spektakel met valpartijen, foutjes, boosheid, pijn, maar ook blijdschap, ongeloof, overwinningen en feest.2x heb ik op het hoogste podium mogen staan en dat ging zeker niet zonder slag of stoot maar wel met een big smile van oor tot oor.Een mooie vakantie periode waarin we lekker hebben kunnen trainen zodat we er de 2e helft van het seizoen weer tegenaan konden.
 
 
En zoals is al zei het 2e deel van het seizoen is inmiddels weer begonnen en de strijd om de titels zijn in volle gang. Er zijn zelfs  al wat kampioenen bekend.Zo ook natuurlijk onze eigen Jeffrey Herlings in de MX2 GP klasse. Weer een super prestatie. 3x Wereldkampioen, een titel  die hij heeft verdiend na 2 jaar veel pech.
 
 
In onze klasse is het nog niet beslist en blijft het nog even spannend, vooral omdat degene die op dit moment 1e staat is een dame is. Ze rijdt dit jaar zo constant en maakt tot nu toe weinig foutjes dat er een grote kans in zit dat de titel MX 1 junioren kampioen naar haar zal gaan. Dus we wachten af, we hebben nog 4 wedstrijden te gaan.
 
 
Ik strijd natuurlijk niet om de titel, maar ondanks dat heb mezelf ook aardig omhoog gewerkt in de NK stand. De afgelopen 2 wedstrijden gingen erg lekker en zat ik goed in mijn vel waardoor ik 14 plaatsen ben gestegen.Er is nog zeker wat winst te behalen dus zal aankomende wedstrijden goed mijn best moeten doen en hopelijk lukt het dan een mooi eindresultaat neer te zetten voor dit seizoen.
 
 
 
Tot het volgende column
 
Groetjes miranda