BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

Colum juli
 
Beste Mx-vrienden.
 
 

Het eerste deel van het seizoen zit er alweer op, maar niet zonder slag of stoot.Er zijn veel verschillende circuits voorbij gekomen van mooie zware circuits tot harde circuits maar ook maisvelden enz. Daarnaast hebben we ook veel verschillende weersomstandigheden gehad echter daar trekt een echte crosser zich natuurlijk niets van aan of het nu regent of 30 graden is we hijsen ons gewoon in het pak.Lichamelijk heb ik de afgelopen wedstrijden wat af moeten zien. Ik had namelijk erg last van mijn rug en daardoor heb ik mezelf niet helemaal kunnen geven. Rust was het beste maar daar heb je als moeder natuurlijk geen tijd voor en moeten we  gewoon door en ook de wedstrijden sloeg ik niet over. (lekker eigenwijs zullen we maar zeggen)

 
 

De wedstrijd waar ik eigenlijk het best gescoord heb is op mijn thuisbaan in Neerijnen. Dit was 2e pinksterdag. Vanuit Cuijk waar we 1e pinksterdag wedstrijd hadden die ik overigens ook niet slecht gereden heb, zijn we direct doorgereden naar Neerijnen.  We konden op tijd weg uit Cuijk waardoor ik eerst nog even rustig bij kon komen, kon koken, eten en de spullen allemaal klaar kon zetten voor de volgende ochtend.  Ik was namelijk niet alleen rijder de volgende dag maar had natuurlijk ook een functie als bestuurslid  dus een goede voorbereiding was wel fijn.De mannen hadden die week al hard gewerkt aan het circuit en hij lag er perfect bij. De rijders hadden de  mogelijkheid om de avond ervoor te overnachten dit was voor vele handig want degene die in Cuijk gereden hadden, moesten de volgende dag ook in Neerijnen rijden en als je van ver moet komen is het fijn als je niet eerst helemaal terug hoeft.De volgende ochtend moest ik vroeg uit de veren, samen met de andere bestuursleden moesten we natuurlijk alles in goede banen proberen te leiden. De een nam het parkeergedeelte op zich, de ander plaatste nog wat lint langs de baan, de lunchpakketen werden gemaakt voor de vrijwilligers, de vlaggers kregen instructies en ik nam de inschrijving op me. Direct na de inschrijving moest ik trainen dus hup snel omkleden. Alles stond gelukkig al klaar dus ik kon zo opstappen. De eerste manche was top, ik had een super start en kon het tempo goed volhouden. Met een super 8e plaats was dit mijn beste manche van het seizoen. Ook de 2e manche zag er veelbelovend uit met de start, maar helaas kwam ik in de 3e bocht hard ten val en duurde het te lang voordat ik weg kon, met een paar verbrande vingertoppen, schaafwonden en een verdraaide knie heb ik er toch geprobeerd het beste van te maken maar dat was een verloren strijd.

 
 

De week erna mocht het IMBA dames team naar Denemarken om daar een wedstrijd te rijden. Het circuit in Denemarken was een zandcircuit wat voor de Nederlandse dames perfect is. Ze hebben dan ook allemaal super gepresteerd. Alle Nederlanders bij de eerste 12 waarvan zelfs 2 op het podium. Op vaderdag hebben we een wedstrijd in Overloon gereden. Vroeg uit de veren want de meiden wilde natuurlijk eerst papa verassen met cadeautjes.  Voor mij zou het deze dag afzien worden, ik had namelijk die week spit in mijn rug gekregen en lopen was al moeilijk laat staan rijden, maar met ibuprofen, veel wilskracht en lekker eigenwijs zijn moest het goed komen. De training verliep moeizaam maar hoe meer ik in beweging bleef hoe beter het ging. De baan was aardig zwaar geworden en daar probeer ik van te profiteren. De 2e manche was er dan ook weer 1 voor in de boeken met een mooie 11e plaats als resultaat.Ondertussen ben ik in de NK stand opgeklommen tot een 10e plaats waar ik erg trots op ben. Om dit vast te houden zal niet mee vallen maar we gaan er na de vakantie zeker weer tegenaan.

 
 
De laatste wedstrijden voor de vakantie waren in de mx2 junioren klasse. Op een mooie zomerse dag met temperaturen oplopend tot 30 graden mochten we van start in Horst. Een super circuit wat erg zwaar is. De club had het goed voor elkaar, er waren extra water tap punten waar we als rijder konden drinken en afkoelen dit is erg fijn vooral als je van de motor af komt dan lijkt het wel of je overkookt. De mx open inters  stonden die dag ook op het programma en wat was dat een super klasse om naar te kijken. Micheal Hool was wel de rijder van de dag, hij reed zo ongelooflijk hard dat hij de 6e man nog een rondje lap gaf wat een spektakel. Ik had er meer moeite mee, terwijl ik de 2e manche heerlijk in mijn ritme zat totdat ik er weer zo nodig moest afvallen. Dit gebeurt de laatste tijd weer iets te veel dus denk dat ik echt aan vakantie toe ben haha.
 
 

Aankomende week gaan we op MX-stage, we krijgen dan een hele week training zowel conditioneel als op de motor. Ik hoop hierbij  weer wat extra te leren en nog beter in vorm te komen zodat ik het 2e deel van het seizoen ook goed kan presteren en natuurlijk een stukje voorbereiding op de Red Bull strandrace op 28 novemeber 2015.

 
Daarna ga ik nog even 3 weekjes echt vakantie houden. 
 
Ik wens iedereen een hele fijne vakantie.
 
 
Tot de volgende keer.
 
Groetjes Miranda