BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

 

 

Beste MX-vrienden
 
 
Door de drukte is het voor mij soms lastig om even de tijd te vinden een leuk stukje voor Bikerfriends te schrijven, terwijl ik dit graag doe en het erg leuk vindt.Maar zoals jullie zien heb ik de tijd weer even gevonden en ga ik weer proberen om mijn belevenissen van afgelopen 2 maanden met jullie te delen.
 
Ik heb afgelopen 2 maanden diverse wedstrijden gereden in zowel de dames als mx2 junioren klasse. In de dames klasse moesten we natuurlijk strijden om een plaatsje bij de IMBA wat erg moeilijk was en bij beide klasse begonnen de NK’s. In Zijtaart was de 2e selectiewedstrijd voor de dames klasse. Het weer was erg slecht maar ondanks de regen was de baan nog redelijk met de training. Het bleef echter regenen en de 1e manche was erg zwaar en moeilijk rijden. Ik kon niet lekker rondkomen en maakte verschillende foutjes, ook mijn koppeling was niet helemaal hoe die moest zijn. De 2e manche is afgelast. Het bleef maar regenen, en de baan werd te slecht.  
 
 
Het weekend erna was het paasweekend. We reisden af naar De Hell Van Well waar ik 2 dagen heerlijk heb gereden. De zondag bij de mx2 junioren en de maandag bij de dames. Dit is een baantje waar ik het vaak naar mijn zin heb, lekker zwaar en best technisch.S ’morgens eerst  heerlijk en gezellig met de familie aan het paasontbijt op de cross met een gekookt eitje en lekkere broodjes en daarna vol energie de motor op.  Het enige dat jammer was is dat ze tussen de manches door de baan vlak schoven want daardoor haalde je de mooie sporen weg.  Het is juist een uitdaging om te crossen over een zo’n zwaar mogelijk circuit met gaten en sporen. Dat is cross. Maar ondanks dat  een super weekend.
 
 
In de week erna verstuurde ik mijn brief aan de M.O.N zoals ik al in het vorige colum schreef. Hierin deed ik mijn verhaal over het hele IMBA gebeuren en regeltjes wat betreft de dames klasse. Ik kreeg vrij snel netjes antwoord, niet een antwoord waar ik wat aan had, maar wel dat er in 2016 een aantal regels gaan veranderen in de dames klasse.  Ik was hier voor dit moment tevreden mee en ik had in ieder geval mijn gevoel en ervaring even met de M.O.N gedeeld.Na de wedstrijd van Well werd het IMBA team van de Dames bekend gemaakt en wat  dat betref waren de wonderen de wereld niet uit. Want ondanks dat ik voor mijn gevoel niet gepresteerd had wat ik graag zou willen, en het dus zeker niet had verwacht, werd ik op maandagavond gebeld voor het weekend van de IMBA wedstrijd in Nederland welke in Geldermalsen verreden zou worden dat ik op de reserve lijst stond, en of ik mee wilde rijden in Geldermalsen.   Hierover hoefde ik natuurlijk niet na te denken en antwoorde voor de 3e keer met een JA. Mijn geluk kon niet op.Ook mijn vader glunderde weer van oor tot oor toen ik hem belde.Het was wel een druk weekje want ik had hier natuurlijk helemaal niet op gerekend dus moest ik mijn planning thuis even omgooien en zorgen dat ik alles op de rit had. We moesten zaterdags eind van de middag al aanwezig zijn in Geldermalsen want dan konden we nog even trainen en s ’avonds was de rijdersvoorstelling.Dit was weer een mooie beleving. Mijn moeder, zusje, tante, nichtje en aanhang waren die avond speciaal naar Geldermalsen gereden om erbij te zijn en foto’s te maken en te filmen. Ook de meiden vonden het geweldig want die mochten de bordjes van de landen vasthouden. Dit geeft je als moeder een ongelooflijk gevoel als je daar dan tussenstaat met zoveel dierbare om je heen die je steunen en supporten . Mijn weekend kon al niet meer stuk.
 
 
Het circuit van Geldermalsen is kei hard. Als Nederlands dame heb je niet echt voordeel op een hard circuit de meeste Nederlands dames waaronder mezelf rijden veel liever op het zware zand een uitzondering natuurlijk van de top 3 dames die overal  goed kunnen rijden. In het buitenland erg veel harde circuits en daardoor kan eigenlijk iedere buitenlandse IMBA dame wel goed op het harde rijden. We moesten dus echt alles eruit halen wat erin zat. Het weer zat niet echt mee het was koud en er werd aardig wat regen voorspeld wat natuurlijk helemaal niet bevorderlijk voor de baan was.De eerste training ging aardig ik merkte al wel snel dat het tempo erg hoog lag en dat er veel risico’s genomen werden. Als 2e kregen we de tijdtraining. Dit is echt een ding waar ik absoluut niet goed in ben en ook niet kan. Ik ben een constante rijder en kan dus niet bv 2 rondjes heel snel rijden en daarna tempo minderen. Ik scoorde dus een slechte startplaats namelijk 32e van de 36 dames.Hierdoor moest ik alle 3 de manches van de 2e rij af starten. Dit was jammer maar niets aan te doen.De eerste manche konden we nog droog rijden en de start was redelijk. Het tempo was vanaf het begin tot het eind erg snel en had er moeite mee bij te houden samen met nog 2 Nederlandse. Ik kon als 27e finishen. Helaas begon het na de eerste manche flink te regenen waardoor de baan in een rap tempo veranderde in een ijsbaan van modder en als ik ergens een hekel aan heb is het een harde baan die glad is, dit omdat ik dan veel gespannener op de motor zit. Toch kon ik die knop redelijk om zetten en besloot voor mezelf gewoon lekker te gaan rijden en proberen erop te blijven zitten want dat viel echt niet mee.  Dit was al te zien bij de start van de 2e manche waar er al diverse onderuit gingen. Ook tijdens de wedstrijd heb ik er diverse gewoon onderuit zien glijden. Het was erg lastig inhalen omdat je bijna geen andere sporen kon rijden vanwege de gladheid al hadden de dames die voorin reden waarvan ook 3 Nederlandse dames hier absoluut geen moeite mee. Gelukkig kon ik erop blijven zitten en kwam zeer tevreden als 24e over de finish. Dit gold ook voor de 3e manche. Wat weer en baan betrof was er niets veranderd en ook in die manche behaalde ik een 24e plaats.  Het was weer een super dag, mooie ervaring en ik heb er wederom weer erg van genoten.
 
 
Afgelopen weekend hadden we een wedstrijd in Venlo-Blerick, dat is een aardig eindje rijden voor ons dus op tijd ons bed uit. De wedstrijd telde niet mee voor het NK omdat de eerste 8 dames voor een IMBA wedstrijd naar Genk waren. Ondanks dat stonden we met 17 dames aan de start. Het circuit lag er goed bij maar er zaten lastige stukjes in. Gelukkig was hij de 2e manche een stukje zwaarder en lagen er mooiere sporen in. Ik had een super start en kwam als 4e door dit heb ik 3 rondes vol kunnen houden maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 8e plaats waar ik echt heel blij en verrast mee was. Een mooie training.
 
Deze week ben ik druk met de voorbereidingen voor aankomend weekend. Het pinksterweekend. 2e pinksterdag hebben we namelijk wedstrijd in Neerijnen. Samen met de rest van de bestuursleden zijn we druk om het circuit zo perfect mogelijk te maken, lint te zetten, bloemen en bekers te regelen, EHBO en art, vlaggers, de financiën enz. Er komt namelijk best veel kijken bij het organiseren van een wedstrijd en omdat ik zondag 1e pinksterdag ook nog ergens anders een wedstrijd heb willen we dit allemaal wel klaar hebben zodat we goed van start kunnen op maandag. Dus ik ga nog even verder met de laatste voorbereidingen en hoop jullie volgende maand weer een mooi verslag te kunnen brengen.
 
 
Tot de volgende keer.
 
Groetjes miranda