BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

24-Pas op voor de KickTour:2018

  Pas op voor de Kick 9 JUNI 2018

Als je een paar dagen bochten wilt rijden, zijn bij uitstek  de zuidelijke landen de ideale plaats waar je dat kunt beleven. 5 dagen hebben we voor deze uitdaging. Vanaf Linne moet je wel de afstand van 800 kilometer overbruggen, waarvan 250 autobaan A 60  via Luik en Trier.

    Oberjoch hier zijn wij al vaste klant bij de Grill Hutten

Maar dan ben je wel in het Schwartzwald. Hier beginnen we aan onze 5 daagse bochten tango. Over de B33 gaat het dan richting Bodensee.De bergen met hun idyllische landschappen en hun slinger wegen, hebben op ons Flachland Tiroler een geweldige aantrekkingen kracht.

        Zoek de verschillen

Op de Oberjoch zijn wij al vaste klant bij de Grill Hutten.De Oberjoch hebben we helemaal voor ons alleen, er zijn geen auto’s die ons de weg versperren.En over de Hahntennjoch pas, komen we dan in Imst.

         Dit zegt toch genoeg

Maar eerst overnachten we in de Gasthof Tiroler Hof  in de buurt van de Oberjoch.  www.tannnheim-tirolerhof.at De BMW GS heeft de hele nacht kunnen uitrusten, want nu hangen we weer in de bochten, op de Kuhtaisattel van 2020 meter hoogte. Nu begint de echte kurvenspass. Op de Gerlospas, gaat Ger echt los, want de jongens ( John Johan en Peter mijn vaste tour maatjes ) die mij al een paar dagen volgen, moeten er een tandje bij zetten, om mij te volgen. Door omstandigheden tijdens een afslag ,gaan John en Johan hun eigen weg, gelukkig na 100 kilometer zie ik bij een Imbiss ( Frietkraam ) een Japanse Tupperware  doos staan, de jongen vliegen ons om de nek van blijdschap, zo zijn we weer verenigt, ik zeg altijd alles komt weer goed. 

         In juni ligt er nog sneeuw, gelukkig is de weg vrij

We betalen 25.50 euro, op de Grosse Glockner,  hier voor krijg je 47 kilometer bochten en prachtige vergezichten, het is een flink bedrag dus moeten we ook dubbel genieten. We overnachten in de Motorrad Gasthof in de Iselsbergerhof op een klein pasje de Iselsberg, achter de Grosse Glockner.

         Omhoog rijzende bergen

       BLIK IN DE VERTE

          Achter elke bocht komt er weer een nieuwe

Gelukkig rijden we op een doordeweekse dag hier in de Dolomieten, want in het weekend kom je hier grote roedels motoren tegen, die ook willen genieten van het bochten paradijs, helaas hierdoor zijn er plannen, om gedeeltes van de passen af te sluiten voor ons motorrijders. Dat zou  jammer zijn, het is hier zo prachtig. Deze streek  is echt een genot voor je ogen.

De Sella ronde

Als je een hekel hebt aan rechte wegen, dan ben je hier op de goede plek.

We gaan de grens over via de S44 een weg die je in het hard van de Dolomieten brengt. Canasei en Cortina D,Ampezzo zijn bekende plaatsen,die alleen bereikbaar zijn via geweldige Pas wegen, het is een must voor elk motorrijder.

          Hier voel je, je echt een Kurven Koning.

De Dolomieten vormen een bergketen van de oostelijke alpen in noord Italië.De stampende zuigers van de BMW, brengend ons over de weg SP 638 naar, in mijn ogen de mooiste Pas van de Dolomieten, de Passo di Giau van 2652 meter hoog. Omdat de weg niet meer gebruikt wordt, door het doorgaand verkeer, hebben wij nog meer Pleizier in de bochten. We duiken nu wat dieper Italië  in, onder Trento wemelt het nog meer van geweldige Pas wegen, op de Passo Manghen hebben we 23 kilometer bochten plezier.

    De Passo Manghen

De Passo Manghen is voor onze oosterburen, net zoals voor de Hollanders de Alpe D, Huez de Pas der Passen.Deze moet je ooit gereden hebben als je Duits bloed in je hebt, dus ik moet hem nu rijden.

                   De zon laat haar laatste stralen schitteren

De zon laat haar laatste stralen schitteren tegen de berg flanken, in een geweldige kleuren patroon. Het word tijd om in de Gasthof  La Stua midden in het centrum van Calvalese te bivakkeren. 2003 hebben we hier ook al eens overnacht, de dochter herkend ons nog. Ik heb een U.S.B stik, bij me met foto,s van toen ,helaas is haar vader overleden, samen met haar man runt ze nu de mooie gasthof. De 15 jaar die zij nu ouder is geworden heeft ze goed gedaan, zo te zien.

 

         Hotel La Stua

          www.hotellastua.com

         Via Baldieroni 2, 38033 Cavalese, Italië

 


De Sella ronde van meer de 8 pas wegen, brengt ons via de Ritten, dit is een klein pasje, door mooie dorpjes naar de Penserjoch.Door een zwaar onweer met veel regen, begeeft mijn Zumo 550 het. Ik schakel over op mijn GPS Gerd Position Systeem,zonder kaart of Navi, rijden we terug naar huis.

               Maar dan ben je wel in het Schwartzwald.

De aantrekkingen kracht van de aarde, heeft geen invloed op de GS, met zijn 105 paarden krachten sleurt hij mij naar de Jaufenpas.

            Helder blauwe Lucht

De BMW GS heeft  geen enkele moete met  Timmelsjoch 2509 meter hoog. Ook een van de mooiste passen, op de grens van Italië en Oostenrijk.De naam Timmels stamt af van de Latijnse naam tumulus dat heuvel betekend, wel een heuvel van 2509 meter,Reden er in 1968  214 motoren over de Timmelsjoch Hochalpenstraße in 2017 waren het er 80.479.Waar wij heerlijk  genieten, van het betoverende uitzicht.  We rijden door het Ótztal Oostenrijk weer in.

            Gasthof Tiroler Hof

En omdat we er toch zijn, rijden we ook nog eens de Arlberg en de Flexenpas, vandaar uit is het niet meer ver naar Duitsland, waar we de Riedberg pas over gaan. We volgen de Donau stroom opwaarts, naar het Schwartzwald. Maar eerst, overnachten we weer in de Gasthof Tiroler Hof . Ik had de Wirt belooft dat we op de terug weg weer op  bezoek zouden komen, om een schnaps te komen  drinken. Hier word je in de watten gelegd.


               Dit is maar een klein pasje

De Duitse Weinstasse bij Nieuwstadt in der Pfalz, is voor de meeste motorrijders uit de grote steden van Duitsland de buiten speelplaats.  Als we de Rijn oversteken, kunnen we onze bochten honger nog stillen in de Falls ,een gebied bij Kaiserslauteren, via het Elmsteinertal(Elmsteinertal Tal wieder für Motorräder an Wochenenden und Feiertagen gesperrt ) maar gelukkig is het woensdag, dus het mag. Nu weet ik waarom dat het verboden is, bocht aan bocht volgen mekaar op.Zokomen we in Johanniskreuz een Motorrad trefpunt. We volgen de B 48 naar Koblenz.De rest van de tour gaat over de A 61,  want nu zijn we al weer bijna thuis. 5 dagen en 29 Passen. het klokje van de GS geeft aan dat er weer 2900 kilometer meer op staat. Daarom trakteer ik de GS op 4 liter verse olie.( en een filter )

 

BMW FAHRER GERD.