BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

22-Bike mit Baerke Ride:2018

 

 

Bike mit Baerke weekend:2018

Op 25-26 en 27 mei 2018 vond ons eerste 3 daags weekend Bike mit Baerke plaats.15 personen hadden zich opgegeven, maar helaas moesten 2 personen verstek laten gaan. Na tekst en uitleg van “zo rijden wij” en het uitdelen van onze shirts, vertrokken we richting Sauerland. Bikerbaerke had voor die dag een route uitgestippeld van 430km. Eerst gingen we 80km over de autobaan, om in de buurt van Aken op de route gaan. Hier begon het echte bochtenwerk. Met al een tankstop achter ons kwamen we na 180 km aan bij Waldcafe Maus in Nonnenbach. Hier werd wat gegeten en gedronken. Frank en Tessa kwamen hier nog net op het nippertje aan, om zich bij de groep te voegen.

We gingen weer snel op pad want we hadden nog 250 km voor de boeg. Via vele mooie bochtige wegen omringd door veel bos kwamen we na 285km aan bij Bad-Breisig waar we met de veerboot de Rijn overstaken.

Na weer een keer getankt te hebben( de Vmax van Hans heeft veel dorst) hadden we zelf ook dorst en honger en stopten we na 332km in Burdenbach bij een grote bakkerij, waar genoeg lekkers te krijgen was om de honger te stillen. We stapten om 15.45uur weer de motor op voor de laatste 100km. We hadden tot nu toe genoten van een geweldige route met schitterend weer, toen we het laatste uur werden verrast door een pittige regenbui. We stopten onder een schuur om onze regenpakken aan te doen.

De reis werd toen snel vervolgd naar onze eindbestemming, Hotel Panoramablick te Sundern. Hier werden we om 18.45uur vriendelijk ontvangen door eigenaar Eric die ons allen met de motoren de motorstalling in loodste. Toen werden de kamers verdeeld en nadat we ons opgefrist hadden, konden we aan tafel. Hier kwam de eigenaresse Sonja zich voorstellen aan ons allen en nam de bestelling op. We hebben lekker gegeten en nog wat gedronken in die stube, en zijn toen allemaal naar bed gegaan.

De zaterdag stond in het teken van een dagtoer van 260km door sauerland. Nadat we een lekker ontbijt hadden genuttigd, zijn we om 9.30uur de motor opgestapt. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en het werd al lekker warm. We toerden lekker rond langs de Sorpesee en via Plettenberg richting de Biggetalsperre,waar we na 78km stopten om wat te drinken.Een mooie dagtoer kan toch soms een beetje misgaan als we een gedeelte van de groep kwijt worden. Bikerbaerke is terug gereden om te kijken waar ze waren, hij heeft over en weer gebeld met Huub, en de groep weer opgepikt.  Ze hebben, wat achteraf blijkt  een verkeerde motorrijder voor hun gevolgd. We zijn weer samen de mooie veelal bochtige route vervolgd en kwamen zo bij de Rhein Weser Turm in het Rothaargebirge waar we weer stopten om te eten.

We spreken hier af dat we onze weg nu vervolgen richting het hotel waar we nog een stukje gaan wandelen. Er is een grote uitkijktoren in de buurt waar we boven kunnen genieten van een mooi uitzicht. Hiervoor moeten we wel eerst 170 treden overbruggen. Toen we eenmaal boven waren blijkt dat de moeite niet voor niets is geweest. Het uitzicht is dan ook geweldig.

We zijn weer naar het hotel gelopen waar inmiddels een lekker 3 gangen menu voor ons klaar stond. Dit was bereid door Eric en opgediend door Sonja. Daarna hebben we buiten op het terras nog lekker wat gedronken en was ook deze dag weer om.De laatste dag, de zondag, was weer aangebroken. Voor deze dag stond een route van ruim 300km op het programma. De lucht was nu een beetje donker en er is wat regen voorspelt.  Als we eenmaal aan het rijden zijn wordt de lucht steeds lichter en het weer blijkt ons mee te zitten. We rijden nu over de andere kant over de Biggetalsperre en via vele bochten komen we na 73km bij de Aggertalsperre waar we ons even wat drinken.

We vervolgen onze weg weer richting huis. Ook nu moeten we weer even stoppen om te tanken en onze beentjes even te strekken. Via weer hele mooie motorwegen, die meerdere motorrijders weten te vinden,  komen we  aan bij het Ennepetal waar we na 122km weer stoppen om te eten.  Ik bespreek hier met de groep dat we na 2 km kunnen stoppen om hier te gaan kijken naar een grote stuwdam. Dit vinden ze allemaal prima. Toen kwam de restaurant eigenaar met het slechte nieuws dat we onze weg niet konden vervolgen richting de stuwdam omdat er een evenement was in het dorp. Nu had Bikerbaerke zijn weekend tot in de puntjes voorbereid en viel hem dit natuurlijk flink tegen. Hij heeft toen de route aangepast en zijn we via een ander stuk toch op de route uitgekomen. Nadat we ook nu weer de Rijn overgestoken zijn, nog even een ijsje hebben gegeten, zijn we na wat regen tijdens de laatste kilometers, weer allemaal veilig thuis gekomen.Het was weer een mooi en gezellig weekend,

 

 

Op naar het Bike mit Baerke motorweekend 2019