BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

18-Ton Beckerstour:2017

 

 

 

  TBT TOUR 23 en 24 September 2017
 
 
We zijn nog geen meter over de grens bij Aachen, onder een stralende zon, in de buurt van het dorpje Rott of we worden getrakteerd op een portie bochten.Onze Tour tochten van de Biker Friends met de motor beginnen altijd bij de voordeur, ook alle vakanties. Zo ook dit jaar weer de Ton Beckers tour.
 
 
 
               Schloss Braunfelds, boven op de berg ligt er vredig bij
 
Er zijn ook mensen die hun motor, om naar hun bestemming te komen ,op een aanhang wagen zetten, dan kunnen ze laten zien dat ze ook een motor hebben. ja ja je hebt motorrijders en je hebt mensen die een motor hebben. Een voordeel je hoeft niet te tanken.
 
 
 Je hoeft niet te tanken.
 
Bij de koffie bij Bakker Bart, herdenken we Ton  onze overleden Biker Friend, waarna we weer op pad gaan. Na al die jaren dat we door de Eifel rijden is het elke keer weer genieten. We rijden zo veel mogelijk de L wegen ( Land strasse). In de buurt van Bad Munstereifel op de B 51 rijden we de land strasse L165 naar Fuchshofen en Dumpelfeld. Waar je ook links of rechts afslaat het is overal genieten, voor pretbochten hoef je niet naar de Alpen, die zijn er hier genoeg.
 
 
 
  DE MOSEL
 
Eenmaal de rivier de Mosel over, bevinden we ons op de Hundsruck, de afdaling naar de Rijn is in zicht. Bij Lorch duiken we het Wispertal in, een geweldige weg langs de riviertje de wisper, die gevuld is met ontelbare bochten. Het Taunus gebergte is niet van spectaculaire hoogte, maar wel met mooie heuvel en vergezichten. Het Taunusgebergte ligt in de driehoek Limburg aan de Lahn en Frankfurt en Giessen. Tussen het plaatsje  Munster-Selters en Aumenau  ontdekken we een stukje weg vol met bochten, onder aan de berg, kijk John mij aan en ik knik.  We draaien ons om en rijden dit stukje weg nog eens, drie keer is genoeg. Het leek wel of John en Johan met een touwtje aan de GS vast zaten, zo strak hingen we in de bochten. De schaam randen van de banden, zijn nu goed bij gewerkt.
 
 
 
     Nog meer Gerstenat
 
In de middeleeuwen hadden de ridders van Solms, familie van de Oranjes, hier het voor het zeggen. Maar nu zijn wij de Biker Friends heer en meester. Met het gashandel veroveren wij het hele gebied, zonder oorlog te voeren, vallen we Braunfelds binnen. Het Schloss Braunfelds boven op de berg ligt er vredig bij. Aan de poort waar de Gasthof Am Turm ligt,hier worden we ontvangen door Ducati  Fahrer en Wirt Richard met een groot glas bier.
 
 
           GASTHOF AM TURM IN BRAUNFELDS
 
Tot in de klein uurtjes volgt er nog meer gerstenat. Na een goed ontbijt smeken de motoren om weer gestart te worden. De berijders worden door hun motoren getrakteerd op een geweldig landschap, ook nu heb ik het mooie weggetje van Aumenau in de route op genomen .In Holzhausen staan we even stil bij het geboorte huis van Nicolaus August Otto, hij is de uitvinder van de verbrandings  motor. Zijn zoon Gustav Otto is de oprichter van BMW in 1911.
 
 
             Uitvinder van de Otto verbrandings motor
 
Via de Hundsruck, duiken we het Moseltal in, we rijden langs bij de Gasthof Mosel Hóhe in Liesenich. Ook nu rijden we weer door onze achter tuin de Eifel, met een  stop  in Waldfeucht, hier sterken we ons aan met een Schweinshaxe. Nog enkele pretkilometers en we zijn weer thuis.  Iedereen lijkt tevreden en daar doen we het voor.
 
 
 
 
Reizen Fuhrer Gerd