BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

05 Elzastour 18 &19 Maart 2016

Elzas Tour  18 & 19 Maart 2016
 
Eindelijk zijn de 4 wintermaanden voorbij. Het wachten heeft zich wel geloond, want nu word het gelukkig lente. Ik heb vaak op de Web Cam van de Elzas gekeken, want een week geleden lag er nog sneeuw  op de passen. Als ik thuis weg rij geeft de boordcomputer van de GS twee graden aan.
 
    Hier gaat je hard weer sneller Kloppen
 
Als we hier in de buurt van Wissembourg, het eerste colletje rijden,zijn de wegen sneeuw vrij. De 4 maanden rust, heeft mijn GS goed gedaan, want hij heeft niets verleerd de banden zijn warm en hij gaat weer tot op het randje. De col de Valberg lijkt met zijn 652 meter niet hoog, maar de afdaling over de D 143 naar Schirmeck  gaat gepaard met geweldige vergezichten en glooiende bochten.  De Col du Donon is 100 meter hoger en daar is het ook weer genieten.  Maar we zijn dit weekend speciaal gekomen voor de Col Du la Schlucht  met 1130 meter is  geen gigant, maar is wel heerlijk om te rijden als het droog is, helaas is het hier vaak vochtig. Als ik op de flanken van de col de la Schlucht sneeuw zie liggen, zet ik de handvatverwarming een standje hoger. 
 
  SNEEUW PRET
 
De beroemde uitspraak van Einstein, logica brengt je van A naar B ,maar wij zijn slimmer wij kiezen voor de bochtige wegen van de Elzas.
 
 
Ons eind doel is het middeleeuwse stadje Kaysersberg,waar we s,avonds  genieten van het streek gerecht zuurkool met Schweins Hackse.Ook kun je kennis maken met de beroemde wijnen van de streek.Er loopt ook een prachtige wijn Route de Route des Vins du Elsace die met bruine borden is aan gegeven.  
 
 
   Kasteel Koningsberg
 
Het Kasteel Hoge Koningsberg ,in de buurt van Orschwiller, is zeker een bezoek waard. In deze streek zijn talloze stadje doordrenkt door de middeleeuwen. Het is jammer dat deze streek word achter gesteld door  veel motorrijders,onbekend is on bemind,maar niet voor ons, wij genieten van haar mooie dorpjes,en haar heerlijke streek gerechten.
 
      Geniet van de omgeving
 
Daarom raad ik elke motorrijder aan, om hier eens je hart te komen ophalen. Vanaf Maastricht zijn het maar 600 kilometer, dat is net zover als naar het Schwartzwald,dat op de zelfde breedte graat licht. Het voordeel is dat het hier niet zo druk is in het verkeer. En je bent binnen No time weer terug in de Eifel. Als we weer de Mosel oversteken zijn de schaamranden van de banden weer goed bij gewerkt.
 
 
BMW Fahrer Gerd.
www.bikerfriends.nl