BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

04-Ton Beckerstour:2015

 

 

     Ton Beckers Tour 26 +27 Sept:2015
 
    Biker Friends on tour 
 
Het is elk jaar weer zoeken naar andere mooie wegen en een uitdaging om de Ton Beckers tour steeds weer mooier te maken. Gelukkig heb ik de Pole Position, na de koffie bij de ouders van Ton, als we starten voor de dertiende TBT tour.Als voorrijder word ik zelden ingehaald,omdat ik zelf de route maak. Ik geef de Machine kamer opdracht met volle kracht richting Aachen te rijden.
 
 
    Geweldig  landschap
 
Het wordt elk jaar lastiger om weer andere wegen te vinden om in het Sauerland te komen. De aan rijroute is altijd via de Eifel,waar je gelijk van de bochten kunt gaan genieten.Anders moet je bijna twee uur over de autobaan rijden en dat vind ik verloren tijd,dus gaan we via Rott bij Aachen beginnen, als de banden opgewarmd zijn van het kleine stukje van 80 kilometer autobaan. Wij genieten met volle teugen van het bochtentalent van onze motoren, we slingeren over de mooie wegen van het Westerwald richting Altenkichen. Ik kan mij niet voorstellen, dat je hier met een elektromotorfiets gaat rijden. Dan mis je wel het geluid en de heerlijke trillingen en het op en neer schakelen van het motor blok. Alhoewel het lijkt wel of mijn GS op Duracell batterijen loopt, want hij weet niet van ophouden. Ook op de B255 slokt de GS alle bochten op als vloeibare boter. 
 
      Genieten van de Bochten
 
Ik regel met mijn rechterhand het benzinemengsel,zo geniet ik nog meer van de bochten. Overal is het hier genieten van prachtige vergezichten en de duizenden bochten, waar maar geen einde aan wil komen.Het herfstzonnetje doet zijn best om ons Biker Friends blij te maken. Samen met de elementen en het ritme van de motoren, genieten we hier in de buurt van Windeck en Freudenberg, waar we stoppen voor een koffie en tevens voor een nicotine stop. We hebben niet voor niets  t-shirts met de spreuk DIE KURVE RUFT aan, dus wij gehoorzamen en binnen 45 minuten hangen we weer in die KURVEN. 
 
 
    DIE KURVE RUFT
 
Kort voor Freudenberg word de berm onbedoeld omgeploegd  door een Gold Wing  rijder, met alle gevolgen van dien. Ziekenhuis opname blijkt noodzakelijk, zodat de hulpdiensten dan ook snel ter plaatse zijn. Tijdens ons ziekenbezoek op zondag, werd gekonstateerd dat de situatie onder controlle was, en van hier uit wensen we Theo dan ook veel beterschap en een voorspoedig herstel.
 
Freudenberg is een middeleeuws stadje met vakwerk huisjes, dat bijna op alle reisfolders wordt gebruikt om Duitsland als vakantie land aan te prijzen. Dit stadje is zeker een bezoek waard. Alleen zijn de Hotels erg hoog in prijs,daarom kun je beter als je het techniek museum( er staan ook Motoren uit de verleden tijd ) wilt gaan bezoeken een Hotel zimmer frei nemen,voor 26 euro PP
 
 
 Freudenberg
 
 
Kirchhunden en Oberhunden mag je niet over slaan, want hier word je extra verwend door een prachtige weg die geen recht stuk kent. Nog enkele bochten, waar van we kunnen genieten en we zijn in Fleckenberg, waar we overnachten. In Gasthof Frisse Faust, een Motorrad Gasthof bij uitstek een authentieke Gasthof met een goede Burgerlijke kúchen. Kurven, Schnitzel, Bier und Tannenluft, waar ik van hou. http://www.motorradstrassen.eu/motorradhotel- Sauerland_frisse-faust.html. 
 
       Nog enkele bochten
 
 
Het Bier vloeit rijkelijk deze avond,na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt zitten we weer in het zadel huiswaarts. Als je hier eens wilt gaan rijden, zoek dan het plaatsje Arzbach tussen Montabaur en Bad Ems aan de rivier de Lahn,daar kun je genieten van een stuk nieuw asfalt met links rechts kurven. Of je kunt ook vanaf Montabaur de bruine borden volgen Gelbachtal en dan kom je ook in het dal van de Lahn in Bad Ems op de B280. https://www.youtube.com/watch?v=A4tlG1guTws#t=85 We steken de Rijn over en zijn weer in onze achter tuin de Eifel, met een stop zo als altijd in Mulartshutte, waar we genieten van een laatste schitzel in gasthof Jagerhaus . Nog enkele pretkilometers en we zijn weer thuis. Iedereen lijkt tevreden en daar doen we het voor.
 
              DER REISEN FÚHRER GERD.