BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

03-Pas op voor de Heimat Kick 1-6-2015

 

 

 Pas op voor de Heimat Kick 1 JUNI 2015  
 
 
 
Wij gaan voor een avontuurlijke reis Waarom ga je ver voor een avontuurlijke reis, als het avontuur vlak bij huis ligt.Als we in Bad Kreutznach over de Bundsstrasse de B 48 door  het Pfáhlzerwald richting zuiden rijden, dwars door dichte bossen met geweldig asfalt, volgen we deze tot in Wissembourg om in de Elzas te komen. De GS gromt tevreden, en dan is zijn berijder ook in zijn nopjes. Ik heb zelf een twee cilinder emotie,het geluid, lichte trillingen van het blok en het geweldige sturen van de GS zijn de kers op de BMW taart, waar ik al meer dan 47 jaar van smul.
 
 
  Ook cols van deze hoogte rijden is geweldig
 
Aan de grens met Frankrijk bij Wissembourg nemen we de eerste 2 colletje van 442 meter de Col du Pigeonnier, en de Col du Pfaffenschlik ., Passen of Cols hoeven niet van grote hoogte te zijn om er van te genieten.ik rij zelf liever deze, dan de met hairpins bezaaide Alpen passen, hier kun je lekker lang in de bochten hangen. Dit gebied is door veel motorrijder nog niet ontdekt. Hier heb je alles wat je nodig hebt, om een motorrijders hart sneller te laten kloppen,mooie lange bochten en prachtige weggen naast smalle riviertjes.
 
 
Heerlijk het bochten spel
 
Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de Col de Don van 718 meter en de Col de la Schlucht van 1139 meter en de vele andere cols die we hier rijden, weet ik zeker dat je hier nog eens terug wilt komen. Ook de Anton Piek achtige plaatsen waar je kunt overnachten zijn schitterende, waar onder  Riquewihr en Colmar.Ook genieten we van het streek gerecht, hier in de Elzas de heerlijke water vogel (eend) die ze hier Canard noemen,ook de hier uit gevonden ( Choucroute ) zuurkool met Sweinshackse is heerlijk.
 
 
 
   Slinger Route (Winding Roads )
 
Je kunt ook kiezen voor de La Route des Vins ( Wijn Route ) maar dan blijf je meer in het dal van de vroegere stroming van de Rijn en mis je de Passen (Cols ). En om het helemaal gemakkelijk te maken, een toeristisch bord ‘Route des vin du Alsace geeft een 170 kilometer lange, in twee richtingen bewegwijzerde route aan.
 
 
Richting Schwartzwald 
 
S,Morgen zitten we om 9 uur weer in het zadel,we hebben het stuur stevig vast en gaan richting Schwartzwald,op weg naar onze volgende etappe.Ook dit is een mooie gebied vooral de steek rond Todtnau en Schauinsland.
 
 
   De weg naar het oneindig bochten Paradijs
 
Als we in de verte vanaf  de hoger gelegen hoogvlakte, op de Bodensee kijken, met zijn blauwe water en de zeilboten, weet ik dat de Alpen in zicht zijn.  De Alpen hebben op ons een geweldige aantrekkings kracht, het is als of ik een lokroep hoor,die het stuur van mijn GS in de richting zet.
 
 
 
 
   Geen recht stukje weg.  
 
In het Oostenrijkse Voralgebergte gaan we over de Fachinajoch en de Riedbergpas  1420 meter,deze heeft sinds enkele jaren een geweldig nieuw wegdek,een ode aan de wegbeheerder bedankt voor dit mooie kunstwerk. De Fachinajoch pas tussen Rankweil en Damúls heeft echt geen recht stukje weg.  
 
 
 
 
   Door dichte bossen met geweldig asfalt
 
Zo zijn we  ook weer terug in die Heimat Duitsland. De lunch op de Oberjoch 1178 meter , een bord vol met een streek gerecht waar een hele familie van kan eten ,sterkt ons om ook nog de Gaichtpas van 1093 te rijden. Ook al hebben we de Hahntenjoch van 1884 meter al zo vaak gereden,nu rijden we deze in tegen over gestelde richting, het blijft altijd een geweldige pas. De Hahntenjoch  brengt ons over de bergrug, uit het Lechthal en via de Fernpas komen we weer in Duitsland.  
 
 
 Kurven van geweldige pracht
               
We gaan nu weer op de terug weg naar het noorden, we ontwijken alle grote steden,om in het in het Pfalzerwald te komen,dit middelgebergte ligt iets ten zuiden van Kaizerslautern . Hier leven de Gross stad bikers zich in het weekend uit,op het Motorrad trefpunt Johanniskreuz treft men in het weekend honderden motorrijders.
 
 
  Weidse landschap effen gas erop
 
In Bitburg waar we ons aan sterken voor het laatste stuk van de Pas op voor de Heimat kick. Voor ons de alom bekende Eifel waar het op maandag erg rustig is, word onze bochten honger voor het laatst gestild. Op ons gemak rijden we de laatste kilometers .Een 4 dagense tour, drie landen en 2400 Kilometer meer op de dag teler.
 
BMW FAHRER GERD 
 www.bikerfriends.nl