BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

01-Bikerfriends voorjaarstour 11 & 12/4 2015

 
BIKERFRIENDS TOERTOCHT 11 en 12 APRIL 2015
 
 
 
 
Na het succes van het vorig jaar, in Braunfelds bij Richard Am Turm in het  Taunusgebergte, brengen we dit jaar een bezoek aan het Sauerland. Zaterdag morgen maak ik mijn Duitser wakker uit zijn sluimer slaap, met een druk op de start knop schrikt hij wakker, met een diepe grom. Aan de lichte trillingen van de twee cilinder, merk ik dat hij er zin in heeft om alle bochten die gaan komen op te slurpen. Naar het Sauerland zijn wel een paar kilometer meer,maar dat mag je als motorrijder geen probleem vinden. Omdat je dan ook meer Plezier kunt beleven aan het aantal bochten dat je wordt voor geschoteld.
 
 
  HET ARHDAL
 
Deze regio is uitermate geschikt voor alle soorten motorrijders, van toerrijders tot knieschleifer. Ongelofelijk dat je hier, een paar kilometer van het dicht bevolkte Ruhrgebied, direct midden in de natuur kunt motorrijden. Motorrijden in dit gebied ten oosten van het Rur gebied, (het Bergischeland ) is voor mij al jarenlang een waar genot. Hier staan borden langs de weg, die je bang willen maken, met de spreuk Kurven reichen strekken, maar ons Biker Friends  kun je niet bang maken,we zetten het gas er op, om van alle Kurven  te gaan genieten.  Zeker voor de nieuwkomers die van tevoren ZO RIJDEN WIJ, hebben gelezen,en ook voor die de eerste keer in deze regio komen, moet het ook geen probleem zijn, temeer omdat we meerdere koffie stops hebben ingelast.
                  
 
 
       Zo mooi is het am Rhein.
 
We rijden vanaf het verzamel punt naar ACHEN, waar in principe de tour begint, de route is 350 kilometer naar de Gasthof in Dodenau Battenberg/Eder. Ik zeg altijd, als je op de motor rijdt,ga je  om een reis te maken, waar naar toe maakt niet uit, als het maar via bochtige wegen gaat dan bereik je ook altijd je doel.
 
 
         Rhein Blick
 
Door de Eifel, een fantastisch traject dat we al jaren doorkruisen,dit heb ik al in meerdere tour verhalen beschreven, zo naderen we de rivier de rijn. Een kleine boottocht brengt ons aan de over kant van de Rijn. Het vizier van mijn helm staat open en ik ruik dat we in het Westerwald zijn,de heerlijke frisse lucht van dennen en de bochtige weg langs de rivier de Wied. Waldbreitbach en Neustadt an der Wied zijn bekend plaatsen in het Westerwald.
 
 
              De voor geschoteld bochten
 
De GS dartelt als een mak lam, langs de rivier de Sieg met zijn Motorrad gasthof Bikers Rast in Dattenfeld waar we vaak in de jaren 70 vertoefde, ook nu gaan we effen goede dag zeggen. Voor een koffiestop is dit een ideale plek, waar in het weekend honderd Motorrad Fahrer bij elkaar komen.bikersrast-dattenfeld.de Hier krijgen enkele Biker Friends een Berg training stoppen op een helling en keren op de weg.  Waar je ook rijd, het is overal genieten van de Kurven reichen strekken, dit is het waren Motor eldorado,we volgend de B256.  
 
   
          Motor Eldorado
 
 
Ook de volgend kilometers hebben de conti Attack banden op mijn GS het heerlijk naar hun zin. En op het geweldig wegdek naar Waldbról,plakken de conti banden prima in de snelle overzichtelijke bochten. Alle B wegen sluiten op elkaar aan, ook de B55 naar de Biggensee. Ook rijden we de beroemd Lútzel kurven van Hilchenbach, over de B62 naar Lútzel, hier staan op mooie dagen honderd bikers, die mekaar bekijken hoe ze in de bochten hangen.  Als je hier bent, dan is het  ook een must om door het Natuurpark Roodhaargebirgen te rijden via Kirchundem en Oberhundem naar Bad Berleburg.
 
 
                                                                               
 
 ZO NU EERST EEN HACHENBURGER BIER NA GEDANE ARBEID
 
 
Bij de Gasthof Waidmannsheil in Dodenau Battenberg staat de Wirtin ons al op te wachten.Na het avond buffet met  onbeperkt spare-ribs  komen de verhalenlos,onder het genot van het plaatselijk bier, worden de verhalen ook steeds sterker. S,Morgens na een uistekend ontbijt,zijn alle 23 monden van de Biker Friends, tot tevredenheid gevuld.Mijn Garmin stelt  voor, de terug weg via Dillenburg en Koblenz te rijden en dat vind ik een goed idee, dan kunnen bij schnitzel Eddy de lunch gebruiken ( dit klinkt deftig ).Hier willen enkele Biker Friends niet meer verder genieten van het bochten paradijs en gaan over deautobaan naar huis, maar niet voordat iedereen afscheid  van mekaar heeft genomen. In Nassau waar ons Konings huis haar wortels heeft, volgen we de rivier Lahn tot in Koblenz, eenmaal aan de andere kant van de Rijn, heb ik de hulp van mijn Garmin niet meer nodig.
 
 
 
       Zelf de rivieren hebben bochten
 
Ik schakel de Garmin zúmo 550 uit en mijn eigen GPS aan, de Gerd Position Systeem. Laat je niet steeds leiden door je Garmin, maar rij ook eens op je eigen zintuigen. Zo kom je ook vaak door de mooiste streken, en je weet ook altijd waar je bent. En zo komen we ook door de Eifel. Ook hier rijden de Biker Friends in een polonaise achter mij aan ,als iedereen goed oplet, blijft de groep ook goed bij elkaar.Bij hetJager Haus in Mulartshutte bij Achen, nemen we altijd afscheid van de Eifel en we sluiten de tour af met een grote coup ijs, om op temperatuur te blijven.Ik zoek het bord Beegden we zijn weer thuis, waar ik een mooi plekje uit zoek voor het cadeau, een groeps foto van de Biker Friends die ik heb gekregen voor de goede zorgen over de Biker Groep.
 
          Bedankt ook namens mijn vrouw Lilian .
        Der Reisen Fuhrer Gerd